Emprenedoria social

El CoBoi de Sant Boi del Llobregat es reformula com a Laboratori d'Innovació Social

L'edifici Centreserveis serà la seu del nou centre d'innovació de la localitat

Visita d’estudiants al CoBoi. 

Visita d’estudiants al CoBoi.  / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A principis de l'any 2014, l'Ajuntament de Sant Boi va posar en marxa el Laboratori Cívic d'Emprenedoria i Economia Social de Sant Boi (CoBoi). Quatre anys després, CoBoi es reformula com a Laboratori d'Innovació Social per reunir nous esforços i créixer com a motor de transformació econòmica i social del territori.

Aquest pas es fa després d'haver dinamitzat i acompanyat més de 40 projectes i iniciatives en l'àmbit de l'emprenedoria social, d'un procés de reflexió per reorientar el seu futur i d'haver escoltat la comunitat i les veus d'expertes en innovació més representatives del país.

La conclusió final d'aquest procés, segons ha explicat el consistori, ha sigut evolucionar cap a un espai de trobada i interacció d'agents socioeconòmics en el sentit més ampli. Dit d'una altra manera, el 'nou CoBoi' utilitzarà el model d'Innovació Social basat en la 'Quàdruple Hèlix' (ciutadania, administració pública, empresa i universitat) amb la intenció de convertir-se en el motor de desenvolupament i transformació de l'economia local.

Així doncs, a partir d'ara els projectes que surtin del Laboratori d'Innovació Social de Sant Boi tindran, d'acord amb la seva denominació, dues característiques bàsiques: caràcter innovador i vocació d'impacte social. CoBoi serà una plataforma on els agents socioeconòmics (4H) podran col·laborar per detectar reptes i problemàtiques socials emergents i oferir solucions i alternatives innovadores.

Nova seu

Nova filosofia, però també nova seu. Per acompanyar aquesta transformació, CoBoi creixerà i s'expandirà cap a l'edifici de l'antic Sant Boi Centreserveis (un centre de serveis a les empreses), actualment en procés de reconstrucció per convertir-se en el nou Centre d'Innovació de Sant Boi. Aquest edifici en forma d'hèlix serà un símbol de la transformació del territori.

Notícies relacionades

A més, l'Ajuntament ha recalcat que aquesta transformació, que se seguirà plantejant de manera col·laborativa i integradora, estarà alineada amb l'estratègia de futur de crear un Sant Boi saludable i sostenible, i també amb la voluntat de generar una ciutat basada en la igualtat d'oportunitats, la corresponsabilitat i la millora constant de relacions, processos i productes i serveis empresarials.

Més notícies de Sant Boi