Civisme

Sant Boi decideix premiar els propietaris de gossos responsables

L'eslògan de la campanya de l'Ajuntament és: 'Jo soc responsable. Premi o multa. Tu decideixes! '

Els propietaris responsables entraran en un sorteig mensual de 30 vals de 20, que es podran canviar en botigues d'animals

Cartell de la campanya de promoció dels propietaris de gossos responsables. 

Cartell de la campanya de promoció dels propietaris de gossos responsables.  / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els excrements de gossos i la falta de civisme dels propietaris d'animals de companyia són un problema per a molts consistoris catalans. La majoria d'ajuntaments, com a mesura educativa, opten per un increment de les sancions. Sant Boi del Llobregat, en canvi, ha decidit premiar els ciutadans responsables.

Aquesta campanya per promoure els comportaments responsables, especialment en relació amb la recollida d'excrements, s'ha presentat amb l'eslògan: 'Jo soc responsable. Premi o multa. Tu decideixes!’. Si el propietari es mereix una cosa o l'altra ho dictaminarà un equip d'educadors ambientals, que en els pròxims mesos identificaran al carrer conductes positives i negatives en relació amb aquest tema.

Per una banda, l'equip d'agents ambientals premiarà les conductes responsables detectades amb una butlleta que donarà dret a participar en el sorteig mensual de 30 vals per l'import de 20 €. Els vals podran canviar-se en botigues d'animals o centres veterinaris. La llista de persones premiades es publicarà cada mes a la pàgina web de l'Ajuntament.

Per als irresponsables

I, per una altra, a les persones que tinguin conductes poc responsables, se'ls informarà sobre la normativa actual i sobre les sancions en vigor. La Policia Local reforçarà la vigilància durant el mes de març i, com és habitual, obrirà expedients sancionadors en cas d'infracció.

La normativa en vigor de Sant Boi del Llobregat obliga a recollir els excrements dels gossos i especifica els llocs on els animals no poden orinar. A més, els animals s'han de censar, portar un xip i anar lligats i amb morrió al carrer i als llocs públics. Les sancions previstes en aquesta localitat per incompliments oscil·len entre els 150 i els 500 euros.

Notícies relacionades

En el cas dels gossos potencialment perillosos, s'ha d'obtenir, a més, una llicència especial de tinença i conducció i una assegurança de responsabilitat civil. En aquests casos les sancions són més estrictes i poden arribar fins a un màxim de 15.025 euros.

Més notícies de Sant Boi

Temes:

Gossos