Exposició

¿Els colors es poden escoltar, tocar i fins i tot modelar?

Fins al 28 de juliol a Sant Boi del Llobregat es pot veure la mostra infantil 'Colors. Art i diversió per als més menuts'

 Imatge de la mostra ‘Colors. Art i diversió per als més menuts’.

 Imatge de la mostra ‘Colors. Art i diversió per als més menuts’. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Centre d’Art Can Castells (CCCA) de Sant Boi del Llobregat, un centre artístic que vol convertir-se en referència nacional per als més petits i en un punt de propostes didàctiques, divertides i interactives, acaba d'inaugurar aquest cap de setmana la mostra ‘Colors. Art i diversió per als més menuts’, un projecte pilot perquè els més petits gaudeixin d'una gran experiència museística mitjançant els colors.

Colors és una exposició que ens parla del color des d'un punt de vista artístic, científic, sociològic i emocional, però sobretot és una mostra que mitjançant incomptables activitats permet als nens i als adults fer coses que semblen impossibles, com tocar, escoltar, travessar, modelar, trepitjar, construir o fins i tot menjar un color.

En aquest espai, per exemple, els petits podran participar en un laboratori de fabricació de colors, valorar les seves pròpies emocions al caminar per espais pintats de colors diferents o gaudir l'experiència de pintar amb llum en un fons negre.

Moltes activitats

Acompanyen aquesta mostra, oberta fins al 28 de juliol, una àmplia programació d'activitats. Per exemple, dissabte que ve, 17 de març, un concert a càrrec de Xaviert Guinart. El músic assegura que amb l'ajuda d'eines digitals es pot saber de quin color és el cant d'un ocell o saber com sona un color.

Notícies relacionades

L'aposta del CCCA pel públic infantil és tan gran que exposen obres fetes per nenes i nens durant tallers fets al mateix centre o en col·legis que hi col·laboren, però no només això, les exposen amb peces de creadors locals o del fons del Centre, com són reconeguts artistes internacionals com Miró, Chillida, Tàpies, Guinovart o Plensa, per crear un diàleg intergeneracional didàctic i enriquidor.

Més notícies de Sant Boi