Ocupació juvenil

Sant Boi del Llobregat ofereix formació i 200 euros al mes a joves sense feina

Cartell del Programa operatiu d’ocupació juvenil.

Cartell del Programa operatiu d’ocupació juvenil. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sant Boi del Llobregat posa en marxa un innovador pla d'ocupació juvenil per reduir el nombre d'adolescents de la localitat que ni estudia ni treballa. Es calcula que uns 150 joves, d'entre 16 i 29 anys, podrien beneficiar-se d'aquest Programa operatiu d'ocupació juvenil.

Aquest pla és especial perquè aborda totes les fases de la millora de l'ocupabilitat: orientació laboral, formació professional i acompanyament per a la inserció. I, a més, ofereix una ajuda de 200 euros mensuals als joves que participin en aquest programa de formació.

Concretament, els joves participants rebran formació professional gratuïta i podran escollir entre un total de 10 especialitats professionals, segons les professions més contractades a la ciutat, i com a resultat, obtindran un títol homologat equivalent a un grau mitjà d'FP en les especialitats cursades.

Certificacions professionals

En una primera fase s'ofereixen 5 certificacions professionals: atenció sociosanitària a persones en el domicili, atenció sociosanitària a persones dependents, desenvolupament d'aplicacions amb tecnologia web, gestió de trucades de teleassistència i organització i gestió de magatzems. Les altres 5 especialitats es podran cursar a partir del setembre.

Notícies relacionades

Aquest és el programa ocupacional de més import previst per a l'any 2018 a Sant Boi. Amb un cost d'1,2 milions d'euros, més del 90% es finança amb una subvenció europea. L'Ajuntament aporta la resta (al voltant de 100.000 euros). Aquest municipi ha aconseguit més del 50% de la subvenció global destinada a Catalunya per a aquest programa que convoca el Ministeri de Presidència i Administracions Públiques amb finançament del Fons Social Europeu.

Més notícies de Sant Boi