Pobresa

Reconeixement a Sant Boi per la seva implicació en la Renda Garantida de Ciutadania

El consistori va aprovar el novembre del 2017 una moció de compromís a favor d'aquesta ajuda a les persones i famílies en situació de pobresa

Lluïsa Moret rep la comissió promotora de la iniciativa legislativa popular (ILP).

Lluïsa Moret rep la comissió promotora de la iniciativa legislativa popular (ILP). / AJUNTAMENT DE SANT BOI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Sant Boi ha rebut un reconeixement pel seu compromís en favor del desenvolupament de la Llei de Renda Garantida de Ciutadania. L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha recollit un certificat que avala aquest suport entregat per la Comissió Promotora de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que va impulsar-ne l'aprovació.

El Ple de l'Ajuntament de Sant Boi va aprovar, el 23 de novembre de 2017, una moció per mostrar el compromís municipal amb la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania, normativa que té com a finalitat que les persones i famílies en situació de pobresa tinguin assegurats els mínims d'una vida digna.

L'acord demana que s'apliqui la totalitat de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania i la generalització de la compatibilitat amb les rendes de treball a temps parcial amb ingressos inferiors a l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC). Igualment, demana que s'actualitzi en el termini més breu possible aquest IRSC, que està congelat des de 2010.

Lluita contra la pobresa i l'exclusió social

Notícies relacionades

La Llei de la Renda Garantida de Ciutadania es va iniciar l'any 2013 amb una iniciativa legislativa popular que va recollir un total de 121.191 firmes. Després de superar dues convocatòries electorals va finalitzar amb la redacció del projecte de llei i un acord subscrit pels representants de la comissió promotora i el Govern de la Generalitat. En el seu moment, l'Ajuntament de Sant Boi va ser un dels primers consistoris a donar suport a aquesta ILP.

Més notícies de Sant Boi