INICIATIVA

Sant Boi participa en una marató d'estalvi energètic que destinarà els fons que es recaptin a auditories

Sis centres educatius de la ciutat prendran part d'aquesta campanya de sensibilització

En l'edició anterior, les escoles van estalviar 5.000 euros, que es van invertir a auditar la despesa de famílies necessitades

Una dona amb un dels seus fills, víctimes de la pobresa energètica, al seu pis de Barcelona.

Una dona amb un dels seus fills, víctimes de la pobresa energètica, al seu pis de Barcelona. / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sis escoles de Sant Boi de Llobregat participaran de l'1 al 28 de febrer en la 3a Marató de l'Estalvi Energètic contra la Pobresa Energètica. 

L'objectiu de la iniciativa és implicar alumnes, docents i personal de cada centre per portar a terme bones pràctiques d'estalvi. El resultat esperat és reduir almenys un 10% dels consums d'aigua, electricitat i gas registrats el mes de febrer de l'any passat.

Aquesta marató és una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l'ús i el consum d'energia que té la voluntat afegida de destinar l'estalvi econòmic que s'aconsegueix en la lluita contra la pobresa energètica.

Escoles participants

Aquest any les escoles Barrufet i Casablanca participaran en aquesta iniciativa per primera vegada. La resta d'escoles que en prenen part són: Antoni Gaudí, Parellada, Rafael Casanova i Antoni Tàpies.

En la segona edició, les escoles participants van generar un estalvi conjunt de 5.000 euros. Aquestes escoles van aconseguir reduir globalment els seus consums d'electricitat (-35%), gas natural (-33%) i aigua (-16%), i estalviar més de 56.000 kWh d'energia i gairebé 100.000 litres d'aigua.

Llars en situació de pobresa energètica

El 100% dels diners estalviats a Sant Boi s'ha destinat a fer auditories energètiques en llars de la ciutat, per reduir el consum i la despesa energètica.

Notícies relacionades

Les auditories s'han fet prioritàriament a llars en situació de pobresa energètica.

Més notícies de Sant Boi a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Energia Estalvi