MEDI AMBIENT

Sant Boi, primer municipi que guanya dues vegades el Premi Ciutat Sostenible

L'important guardó, que té el suport del ministeri, reconeix municipis que hagin apostat per projectes dirigits a potenciar la sostenibilitat

Concretament, a la ciutat se li reconeix la seva iniciativa 'R que R Sostenible', que se centra a integrar la sostenibilitat en la presa de decisions

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, durant l’acte de lliurament del premi.

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, durant l’acte de lliurament del premi.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'auditori del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient ha acollit aquest matí l'acte d'entrega dels Premis Ciutat Sostenible, que durant 15 anys consecutius porta atorgant la Fundació Fòrum Ambiental, amb el suport del Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient i la col·laboració de Ecoembes, com a reconeixement als municipis i ens locals supramunicipals espanyols que hagin apostat per projectes i actuacions dirigides a potenciar la sostenibilitat.

Aquest any l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha guanyat el premi a la Ciutat més sostenible pel projecte 'R que R Sostenible', que se centra en la integració de la sostenibilitat en la presa de decisions en la gestió pública i en tots els sectors de la població per executar els compromisos de reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle. 

Sant Boi de Llobregat és el primer municipi espanyol que aconsegueix dues vegades -aquesta i el 2003, per la preservació de l'entorn natural- aquest premi estatal en la seva màxima categoria. "Aquest premi ens omple d'orgull perquè és un reconeixement", va dir l'alcaldessa Lluïsa Moret al recollir-lo. "És un reconeixement a l'aposta estratègica de Sant Boi per ser una ciutat metropolitana sostenible, saludable i innovadora, que defensa un desenvolupament econòmic respectuós amb l'entorn agrícola i forestal".

Integració de la sostenibilitat en les polítiques

El principal resultat ha sigut "la integració de la sostenibilitat en les polítiques, en la presa de decisions i en tots els sectors de la població, a més de la reducció global de consum d'energia als edificis municipals", segons explica la Fundació Fòrum Ambiental en nota de premsa.

Isabel García Tejerina -ministra d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient- entregarà els Premis en un acte en què estarà acompanyada per Ramon Roca, president de la Fundació Fòrum Ambiental; Oscar Martín, director general d'Ecoembes, i María García Rodríguez, secretària d'Estat de Medi Ambient.

Notícies relacionades

La Fundació Fòrum Ambiental és una entitat sense ànim de lucre que té com a principal objectiu crear una plataforma de diàleg i col·laboració entre les empreses, les administracions i la resta de la societat "per aconseguir i aplicar conjuntament un model de desenvolupament més sostenible que l'actual".

Més notícies de Sant Boi a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA