FULL DE RUTA MUNICIPAL

Sant Boi prioritza l'espai públic en un pressupost continuista per al 2018

Un total de 5,1 milions d'euros serà destinat a la neteja, manteniment i millora de la via pública

Com a novetat es destinen 91.000 euros a l'oferta de 12 places de residència per a persones amb discapacitat

Pas elevat a Sant Boi.

Pas elevat a Sant Boi.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat comptarà aquest 2017 amb un pressupost de 89,7 milions d'euros, poc més d'un milió més de la suma a la qual ascendia l'anterior pressupost municipal. La nova normativa econòmica va ser aprovada a finals de desembre amb els vots favorables del Govern municipal (PSC i ICV-EUiA-M'-E), l'abstenció de GdSB-CUP-PA i el vot en contra de C's, ERC-AM, PP i CiU-AG.

Malgrat aquest lleu augment, les directrius del nou full de ruta de Sant Boi seran molt similars a les de l'any passat: "prioritzar la millora de l'espai públic i l'atenció de les necessitats socials de la ciutadania", segons apunta el consistori.

Concretament, es preveu destinar 3,1 milions d'euros al servei d'atenció domiciliària -que s'incrementa 600.000 euros des de 2016-, així com 875.000 euros a ajudes econòmiques per a les famílies que hagin de fer front a despeses d'alimentació o vivenda. Com a novetat, aquest any es destina una partida de 91.000 euros per contribuir en l'oferta de 12 places de residència per a persones amb discapacitat.

Millora de l'espai públic

Pel que fa a la millora de l'espai públic, la quantitat pressupostada per a la neteja viària augmenta a 3 milions d'euros -la mateixa que l'any passat-, mentre que les de manteniment i millora de la via pública sumen 2,1 milions més. Així, es destinarà un total de 5,1 milions a l'espai públic.

Com fet destacable, augmenta la partida destinada al sanejament de la xarxa de clavegueres i es reforça la realització de projectes per donar resposta a les queixes de la ciutadania relacionades amb el manteniment de desperfectes a l'espai públic.

Reducció del deute

L'Ajuntament de Sant Boi explica que "l'esforç realitzat durant més de 5 anys per no demanar cap crèdit ha convertit Sant Boi en la gran ciutat catalana amb menys nivell d'endeutament per habitant". 

Notícies relacionades

Segons les previsions municipals, durant el 2018 el deute disminuirà 3,7 milions, de manera que en vuit anys l'Ajuntament haurà reduït el deute a menys d'una tercera part de la que tenia l'any 2010 i haurà situat la seva càrrega financera en un 20% dels ingressos corrents, percentatge molt inferior al 75% màxim que marca la normativa.

Més notícies de Sant Boi a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments