EN RELACIÓ AMB L'ANY PASSAT

Sant Boi preveu un increment d'1,5 milions en l'impacte econòmic de la Fira de la Puríssima

El 2016, la 70a edició de la fira va ingressar 5,4 milions d'euros; aquest 2017, es preveu que la 71a en generi 6,9

Per primera vegada, la fira destinarà un sector complet del recorregut a la mobilitat sostenible i els vehicles híbrids i elèctrics

La Fira de la Puríssima, de Sant Boi.

La Fira de la Puríssima, de Sant Boi. / Xavier Renau

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Demà, 6 de desembre, i fins al dia 8 d'aquest mateix mes, torna la Fira de la Puríssima a Sant Boi de Llobregat. L'esdeveniment, nascut el 1932, és una de les fires més antigues i més visitades de tot Catalunya.

En aquesta 71a edició, el certamen pretén ser un "aparador d'un Sant Boi saludable i sostenible", asseguren des del consistori, que preveu que aquest any la festivitat generi un impacte econòmic -uns ingressos, a raó de 26,5 euros per cada un dels 260.000 visitants que es preveuen- de 6,9 milions d'euros, 1,5 milions més de la quantitat que es va generar en l'edició de l'any passat.

L'edició d'enguany comptarà amb un recinte firal d'uns 52.000 m2, 485 expositors (4 més que l'any passat) i 325 parades al carrer. Així mateix, el consistori estipula que el 94% de les persones que viuen a Sant Boi visiten la Fira, que la comparteixen amb uns 17.000 visitants que arriben d'altres ciutats.

L''stand' municipal: 'Sant Boi respira un altre aire'

L'exposició municipal de la Fira de la Puríssima estarà ubicada a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer i portarà el títol 'Sant Boi respira un altre aire'. L'Ajuntament difondrà l'aposta del Govern municipal per identificar Sant Boi amb la imatge de marca 'Ciutat saludable, ciutat sostenible'.

Amb el títol "Sant Boi respira un altre aire", l'exposició mostrarà vídeos, fotografies i instal·lacions per difondre les singularitats de Sant Boi. Un dels vídeos destacats serà un amb entrevistes a personalitats representatives de la ciutat, com Albert Mendiola, Cuiner de l'Any 2017 (restaurant Marimorena); Manel Esteller, director del programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer de l'IDIBELL; Cristina Ribes, directora de la Gasol Foundation; César Romero, cap de Cardiologia del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, i Pere Bonet, president del Clúster de Salut Mental de Catalunya.

La mobilitat sostenible i els vehicles elèctrics, protagonistes

Per primera vegada, la Fira de la Puríssima destinarà un sector complet del recorregut a la mobilitat sostenible i els vehicles híbrids i elèctrics.

L'espai de la mobilitat sostenible, una de les grans novetats d'aquesta edició, es podrà visitar de 10 a 21 h al carrer Baldiri Aleu, on hi haurà espai d'exposició i venda de cotxes elèctrics i híbrids; motocicletes, bicicletes i patinets elèctrics; punts de recàrrega de vehicles elèctrics i circuits de bicicletes elèctriques, de patinets i d'educació viària infantil.

El Mercadal gastronòmic, l'espai preferit de la Fira

Segons l'Ajuntament de Sant Boi, el Mercadal Gastronòmic, situat enmig del nucli històric de Sant Boi, s'ha convertit en els últims anys un dels principals atractius de la Fira de la Puríssima. "Les ofertes vinculades amb el menjar i la beguda, acompanyades de propostes culturals, l'han convertit en l'espai preferit per als visitants del certamen".

En aquest espai es podrà veure la 3a Mostra de Food Trucks, la 4a Fira de Cervesa Artesana (14 productors artesans i més de 40 varietats de cervesa) i el Vi Cult a la Terrassa del Museu.

Notícies relacionades

A més, la fira ofereix altres atractius gastronòmics, com són el tradicional 'esmorzar de pagès' i els 'fadrins', postres típiques de la fira elaborades amb poma com a ingredient principal.

Més notícies de Sant Boi a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA