VALORS EN L'ESPORT

Els germans Gasol fan de Sant Boi una seu mundial de la lluita contra l'obesitat infantil

Les estrelles del bàsquet inauguren el centre europeu de la Gasol Foundation a la seva ciutat natal

L'Ajuntament col·laborarà amb la fundació per promoure hàbits saludables

Els germans Gasol, en la inauguració de la nova seu de la seva fundació a Sant Boi.

Els germans Gasol, en la inauguració de la nova seu de la seva fundació a Sant Boi.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sant Boi de Llobregat, ciutat natal dels germans Gasol, és la seu escollida per les dues estrelles del bàsquet per instal·lar la nova seu mundial de Gasol Fundation, la fundació dels germans que promou hàbits saludables i lluita contra l'obesitat infantil, amb la qual col·laborarà l'Ajuntament de Sant Boi.

L'acte inaugural, que va comptar amb el periodista Manel Fuentes com a mestre de cerimònies, es va iniciar amb els parlaments dels germans Gasol, que pocs dies després de recollir la medalla de bronze a l'Eurobasket van reunir amics, nens i col·laboradors de la seva fundació a Sant Boi.

"Ens fa especial il·lusió portar la seu mundial a Sant Boi", va dir Pau Gasol, "des d'on volem convertir-nos en un referent nacional i mundial en la lluita contra l'obesitat infantil i contribuir a evitar els problemes que se'n deriven". "Estic molt content de ser aquí, envoltat de família i amics a la ciutat que ens ha vist créixer", va apuntar Marc.

"Santboianisme"

L'alcaldessa de la ciutat, Lluïsa Moret, que va agrair a Pau i Marc el seu "santboianisme", va rebre l'obertura de la seu europea de la Gasol Foundation -l'altra seu és a Los Angeles- com un "orgull i un privilegi que connecten amb la voluntat de l'Ajuntament de Sant Boi de treballar per la salut i per promoure hàbits saludables d'alimentació i activitat física en els nostres nens, nenes i adolescents".

Sota el lema "Zero Obesitat Infantil", Pau i Marc Gasol van protagonitzar un taller de cuina saludable amb el reconegut xef Joan Roca, del Celler de Can Roca. Uns setanta nens de les escoles Llor, Benviure i l'IES Rafael Casanova de Sant Boi han disfrutat i participat en la preparació de receptes saludables i divertides.

Projecte pilot de promoció d'hàbits

El nou centre de la Gasol Foundation, situat al carrer Jaume I, 26-28 (a sobre dels cines Can Castellet), forma part del conveni de col·laboració que ha firmat l'entitat amb l'Ajuntament de Sant Boi i que permetrà posar en marxa un projecte pilot de promoció d'hàbits saludables a la ciutat.

Notícies relacionades

La seu, amb 400 m2 de superfície, albergarà les oficines centrals de la fundació, on l'equip tècnic desenvoluparà programes per lluitar contra l'obesitat infantil. Serà també un espai comunitari per portar a terme xerrades, presentacions d'estudis, formació i tallers de cuina saludable.

notícies de Sant Boi