"Sant Boi en primera persona": el documental en què els alumnes santboians reivindiquen els drets humans

El projecte conjunt de 13 centres educatius de la ciutat s'estrena a la II Mostra de Cinema i Convivència

Un dels testimonis del documental.

Un dels testimonis del documental.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SANT BOI DE LLOBREGAT

En el marc de la II Mostra de Cinema i Convivència, dijous passat (31 de maig), es va estrenar, a l'auditori del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, el documental "Sant Boi en primera persona".

La projecció va reunir 190 nois i noies dels diferents centres educatius i socioeducatius que han participat a la mostra. L'audiovisual els ha permès acostar-se als drets humans i conèixer de primera mà alguns testimonis de santboians i santboianes que han viscut en algun moment de les seves vides les conseqüències de la vulneració dels seus drets.

TALLERS A LES AULES

Des d'una mirada propera i reflexiva, l'alumnat que hi ha participat ha realitzat diversos tallers a les aules i han adquirit les eines i els coneixements necessaris per crear l'audiovisual. Al vídeo apareixen històries que tenen en comú la discriminació per raó de gènere i orientació sexual, diferents formes de violència i la limitació dels drets universals. Es tracta d'històries que sovint passen desapercebudes; de lluita personal per superar situacions de patiment, discriminació i injustícies.

El documental vol ser una eina d'aprenentatge i de convivència, i alhora vol servir per saber identificar situacions injustes i com fer-les visibles des d'una perspectiva de responsabilitat com a ciutadans i ciutadanes.

TREBALL CONJUNT

La II Mostra s'emmarca dins de les activitats de la Xarxa d'Educadors i Alumnes per la Convivència i el Pla municipal d'educació per a la solidaritat. Durant tot el procés de treball, l'educador audiovisual Dídac Roger, de Ki neina Audiovisuals, ha acompanyat els joves i ha sigut l'encarregat de l'acabat de la peça.

Notícies relacionades

Han participat en el projecte alumnes de l'IES Joaquim Rubió i Ors, Marianao i Rafael Casanova, i de les escoles Joan Bardina Pedagògium Cos, Llor, Mare de Déu dels Dolors i Sant Josep, la Fundació Marianao, l'Esplai Eixida, el Centre Obert Don Bosco i el PFI-PTT de Sant Boi.

Més notícies de Sant Boi