La botiga Aliments Solidaris de Sant Boi es trasllada a un local més ampli i funcional

La nova ubicació permetrà millorar l'atenció a les famílies i les condicions de treball del voluntariat

santboi alimentos

santboi alimentos

2
Es llegeix en minuts
J. S. / SANT BOI DE LLOBREGAT

La botiga Aliments Solidaris, que atén famílies de la ciutat amb dificultats per satisfer les seves necessitats bàsiques d'alimentació, s'ha traslladat a un nou local més ampli i més ben condicionat.

El nou local, situat al carrer de Mossèn Antoni Solanas (barri de Vinyets i Molí Vell) dobla la superfície de l'anterior, passant de 200 a més de 400 m2, i té més espai per a l'emmagatzematge, especialment de productes frescos, i un espai nou per a la manipulació dels aliments.

El trasllat permetrà millorar la logística del servei i la distribució i col·locació dels aliments, i també les condicions de treball de les més de cent  persones voluntàries que col·laboren en el projecte.

L'any passat, la botiga va atendre 1.692 famílies, el que suposa més de cinc mil persones, 1.589 dels quals són menors d'edat, i va repartir 440.000 kg d'aliments.

El 2016, la botiga va atendre  1.692 famílies, el que suposa més de cinc mil persones, de les quals 1.589 són menors d'edat 

L'ALCADESSA AGRAEIX L'ESFORÇ DELS MÉS DE CENT VOLUNTARIS

Aquest dilluns, 29 de maig, ha tingut lloc l'acte d'inauguració oficial, que va comptar amb la presència de l'alcaldessa, Lluïsa Moret; el gerent dels serveis de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Josep Muñoz, i el president de l'associació de voluntaris Aliments Solidaris, Miguel Ángel Calabria, a més de representants de les entitats Càritas, Ayuda al Cuarto Mundo i les esglésies evangèliques Llibertat i Rey de Reyes.

L'alcaldessa va agrair "molt especialment la tasca desinteressada que fan en aquesta botiga els voluntaris i les voluntàries en l'acompanyament a les persones més vulnerables de la nostra ciutat".

També va afirmar que per fer front a les necessitats existents no només s'han d'incrementar els recursos, sinó que també s'han de "generar sistemes de gestió més eficaços i eficients, uns sistemes de gestió més respectuosos amb la dignitat de les persones i amb la seva autonomia".

UN MODEL INNOVADOR DE DISTRIBUCIÓ SOLIDÀRIA

Aliments Solidaris funciona des de l'any 2013 a Sant Boi com un model innovador de distribució solidària d'aliments que ha ajudat a pal·liar la situació de precarietat econòmica generada per la crisi en moltes famílies de la ciutat.

Notícies relacionades

La posada en marxa d'aquest projecte va reunir i optimitzar els esforços de les entitats dedicades a aquesta tasca, unificar els criteris d'accés i funcionament del servei i dignificar l'atenció, eliminant cues i apostant per substituir el concepte de 'caritat 'pel de' servei públic'.

Més notícies de Sant Boi