Sant Boi aprova un Pla Local de Salut "transversal"

L'Ajuntament vol que totes les seves polítiques municipals tinguin en compte la seva incidència en la salut

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SANT BOI DE LLOBREGAT

El Ple municipal de Sant Boi ha aprovat per unanimitat l'elaboració del Pla Local de Salut de Sant Boi de Llobregat.

Aquest instrument de planificació estratègica "definirà objectius i mesures per millorar la salut de la població, afavorir hàbits i estils de vida saludables i disminuir les desigualtats en salut per qüestió de gènere, situació social, edat o territori", assenyala el consistori.

FINALS DE 2017

L'Ajuntament preveu aprovar aquest document a finals de l'any 2017. En els propers mesos es farà un diagnòstic de la situació actual de la salut al municipi i s'establirà un pla d'acció per orientar les polítiques locals dels propers anys de cara a prevenir, promoure i protegir la salut individual i comunitària.

El treball en xarxa amb la resta d'agents que operen en aquest àmbit a nivell local (iniciativa social, iniciativa mercantil i altres administracions) serà una de les prioritats.

"PERSPECTIVA TRANSVERSAL"

L'Ajuntament assegura voler adoptar una "perspectiva transversal perquè totes les polítiques municipals (en els àmbits de la mobilitat, el medi ambient, l'esport, les persones grans, etc) tinguin en compte quina és la seva incidència en la salut de les persones".

Notícies relacionades

Els 10 eixos d'intervenció que es preveu desenvolupar al Pla Local de Salut són: envelliment saludable; consum de drogues i problemes associats; salut mental i benestar emocional; violència i maltractament en col·lectius vulnerables; hàbits i estils de vida saludables; sexualitat i salut reproductiva; seguretat ambiental; salut alimentària; animals de companyia; i Sistema Local de Salut.

Més notícies de Sant Boi