Una dona, elegida Síndica de Greuges de Sant Boi per primera vegada

La mestra Dolors Vallejo Calderón ocuparà el càrrec

dolors-vallejo-calderon-sndica-de-greuges

dolors-vallejo-calderon-sndica-de-greuges / Picasa

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SANT BOI DE LLOBREGAT

Dolors Vallejo Calderón ha iniciat aquesta setmana la seva tasca com a Síndica Municipal de Greuges. Aquesta mestra i tècnica en igualtat d'oportunitats substitueix en el càrrec Carlos Dalmau Ausàs, que l'ha exercit en els dos períodes anteriors de 5 anys.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha nomenat Dolors Vallejo Calderón com a defensora de Sant Boi després que el Ple municipal n'aprovés l'elecció el passat 26 de setembre.

FUNDADORA DE L'ASSOCIACIÓ PER A LA MEMÒRIA HISTÒRICA

La nova síndica és mestra i llicenciada en Geografia i Història, tècnica en igualtat d'oportunitats i en prevenció de riscos laborals, entre altres titulacions. Durant 25 anys va treballar a l'escola Benviure de Sant Boi. Va ser fundadora de l'Associació per a la Memòria Històrica de Barcelona i va formar part de diferents organismes de la comunitat educativa de la comarca i del país en representació del professorat.

Dolors Vallejo Calderón va ser escollida pel Ple municipal, a proposta de la Junta de Portaveus, amb el suport dels grups del PSC i ICV-M'-E. Els criteris tinguts en compte per a la seva elecció van ser, entre altres, “la vinculació amb l'àmbit de l'educació, el compromís amb la justícia social, la participació activa en el teixit associatiu local i la seva trajectòria sindical”.

PRIMERA DONA A SANT BOI

La Sindicatura Municipal de Greuges és una figura de mediació que té com a objectiu defensar gratuïtament i amb independència els drets i les llibertats de la ciutadania en relació amb l'actuació de l'Administració local.

Notícies relacionades

La nova síndica serà la tercera persona que ocupa el càrrec, després de Santiago Vidal i Carles Dalmau, i en aquesta ocasió s'ha considerat oportú elegir una dona. La ciutadania trobarà l'oficina de la nova síndica a l'equipament municipal de Cal Ninyo.

Més notícies de Sant Boi