Cafè sobre rodes: així s'intentarà lluitar contra l'atur a Sant Boi

Una comunitat de cafeteries mòbils elegeix la ciutat catalana per verificar el negoci com a fórmula d'autoocupació

cafe

cafe

1
Es llegeix en minuts
M. A. / SANT BOI DE LLOBREGAT

Un nou projecte de l'espai d'investigació CoBoi Innova va iniciar el seu trajecte dissabte passat 1 d'octubre. Es tracta de La Cafetera: una comunitat embrionària de cafeteries mòbils muntades sobre bicicletes que ha escollit Sant Boi per al testeig d'un model de negoci que s'ofereix com a fórmula d'autoocupació.

L'objectiu de La Cafetera és oferir cafè de qualitat: eliminar despeses supèrflues i concentrar els seus recursos en un cafè que realment agradi a la gent. El producte ofert és cafè d'origen, amb traçabilitat des de la finca productora fins al punt de venda.

FACILITAR NEGOCIS PROPIS

La comunitat de cafeteries ofereix a persones que vulguin crear el seu propi negoci la possibilitat de sumar-s'hi fent-se càrrec dels punts de venda mòbils. A més de la provisió de les bicicletes i el cafè, se'ls proporcionaria formació especialitzada.

En una segona fase s'espera crear també a Sant Boi un taller per a la fabricació de les bicicletes amb la col·laboració de professionals i empreses del territori.

TRES MESOS PER VEURE SI ÉS VIABLE

Notícies relacionades

La prova pilot es portarà a terme durant els propers tres mesos per estudiar la seva viabilitat. La Cafetera estarà present durant aquest temps tots els dissabtes al matí al voltant del Mercat de la Muntanyeta i a altres llocs de la ciutat.

A d'altres ciutats europees s'està introduint amb èxit aquest mateix model. Coffee Bike, per exemple, ha aconseguit estendre's des de Berlín fins a sis països mitjançant franquícies.

Temes:

Ocupació Atur