sant andreu

La segona edició del Jazzing amplia el nombre d'escenaris

El festival ofereix també concerts a la Casa Bloc i el CC Trinitat Vella

Actuació de l’anterior edició del Jazzing.

Actuació de l’anterior edició del Jazzing. / JOAN PUIG

2
Es llegeix en minuts
LUIS BENAVIDES / BARCELONA

La música jazz inunda aquests dies els carrers i les places del districte de Sant Andreu. I és que la programació de la segona edició del Jazzing, el festival impulsat per l'Associació Sant Andreu Jazz Band amb la col·laboració del Districte, inclou nombrosos concerts gratuïts i a l'aire lliure amb l'objectiu de tornar aquest gènere a la gent. «S'acostuma a associar a l'elit, als intel·lectuals i al món de la nit. En realitat, aquest gènere musical té un origen molt popular i un ampli ventall de possibilitats», assegura Joan Chamorro, músic i director de l'entitat responsable del Jazzing.

Una de les principals novetats del festival, que va començar divendres passat, dia 18 de setembre, és la inclusió de nous espais repartits per tot el districte, com els jardins de la Casa Bloc i el Centre Cívic Trinitat Vella. Com en la primera edició, el festival combina joves talents i músics professionals de talla internacional com John Allred i Ernesto Aurignac. «Aquests concerts tenen lloc en un espai tancat com el SAT! (Neopàtria, 54) i a un preu molt assequible», puntualitza Chamorro, també director de l'orquestra Sant Andreu Jazz Band, jove formació nascuda l'any 2006 i integrada per músics d'una edat entre els 7 i els 20 anys.

L'any passat hi van assistir més de 8.500 espectadors, veïns del districte la gran majoria. La regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, considera que és un luxe poder comptar amb un festival amb la qualitat i la projecció del Jazzing. «Després de l'atac que ha patit la cultura al nostre país en els últims anys, hem d'agrair i seguir recolzant aquest tipus de festivals que sorgeixen de les entitats», afegeix la regidora, que destaca la faceta educativa i inclusiva de Jazzing.

Notícies relacionades

«NECESSITAT, NO LUXE» / Veus autoritzades com la de Pere Pons, crític musical i director de la sala Jamboree, aplaudeixen la continuïtat d'aquest festival. «El Jazzing és un petit miracle i que hi hagi més edicions ara només depèn dels veïns de Barcelona, que surtin de casa i participin de la cultura», afegeix Pons, que defensa que «la cultura ha de ser tractada com una necessitat, i no com un luxe».

El pròxim concert té lloc demà dijous al SAT! a partir de les 20.30 hores amb la Motis Chamorro Big Band com a gran protagonista. La programació completa, fins diumenge que ve, dia 27 de setembre, es pot consultar a la pàgina web www.jazzingfestival.com. H

Temes:

Música Jazz