Cinquena onada a la baixa

Salut torna a fer proves PCR als contactes per Covid

La pressió assistencial als ambulatoris va obligar al juliol a deixar de fer-les

MOTOR AIRBAG TESTS PCR CORONAVIRUS SEAT

MOTOR AIRBAG TESTS PCR CORONAVIRUS SEAT / daniaznar (Delegaciones)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament de Salut torna aquest dilluns a fer proves PCR als contactes de positius per Covid. La Generalitat va deixar de fer aquests tests al juliol, quan la pressió als centres sanitaris era massa alta per la cinquena onada, que en les últimes setmanes va a la baixa.

Aquestes proves es faran a qualsevol persona que hagi estat en contacte amb un contagiat de coronavirus, tingui o no tingui símptomes.

Dosis a les neveres

Amb les PCR es pretén contenir l’expansió del virus en uns dies en què es reprèn l’activitat laboral i escolar, amb la qual cosa les relacions socials amb persones diferents serà superior. De la mateixa manera, els responsables de Salut també han anunciat que esperen que la vacunació torni a recuperar el ritme del mes de juliol, perquè en les últimes setmanes se n’ha detectat un descens i han quedat moltes dosis a les neveres.

Notícies relacionades

Catalunya va posar 2.200.000 dosis al juliol, mentre que, a l’agost, amb molta gent de vacances, se’n van administrar un milió menys, 1.200.000 vacunes.

L’objectiu: el 80% de població immunitzada

L’objectiu de Salut és posar dos milions de dosis més, que permetran entrar a l’octubre amb el 80% de la població catalana immunitzada. Són xifres molt similars a les de tot el conjunt espanyol. Ara mateix a Espanya hi ha un 70% de persones immunitzades. Tot i que la vacuna no evita la infecció, sí que funciona com una «barrera important» en la transmissió del coronavirus.