Tercera onada

Les ‘ucis Covid’ s’acosten al març

  • Una radiografia de les unitats de cures intensives d’11 hospitals catalans reflecteix la creixent tensió a què estan sotmeses

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

Catalunya ja supera el màxim de pacients amb Covid-19 que hi va haver a les ucis durant la segona onada, quan el 10 de novembre, a les unitats de cures intensives (ucis) de tot el territori, hi va arribar a haver 594 malalts amb el virus. Però aquest dijous, amb una tercera onada pandèmica encara en ascens, Catalunya té 621 pacients amb coronavirus a les ucis, nou més que la vigília. I en total, entre ‘pacients Covid’ i ‘no Covid’, ja hi ha més de mil malalts greus a tot Catalunya.

Salut preveu que els pacients amb Covid-19 a les ucis arribin als 900. En el pitjor moment de la primera onada hi va arribar a haver 1.528 malalts amb el virus a aquestes unitats (el 6 d’abril) dels hospitals catalans. La tercera onada de la pandèmia de Covid-19 «s’assemblarà més a la primera onada» que a la segona.

Aquesta és la situació de les ucis d’11 hospitals de Catalunya aquest dijous, amb informació obtinguda per Oriol Lara i Andrea Santos. Són xifres variables, que recullen la imatge d’un moment concret i que poden canviar d’una hora a l’altra.

Hospital de la Vall d’Hebron (Barcelona)

Aquest dijous, a les 20 hores, tenia 175 pacients amb coronavirus, 40 dels quals estaven a les ucis. En el pitjor moment de la primera onada, a tot l’hospital hi va arribar a haver 700 pacients amb el virus, 200 d’ells en intensius.

Hospital Parc Taulí (Sabadell)

Aquest dijous tenia 40 pacients amb el virus a les ucis, i uns altres 20 d’altres patologies també en intensius. A més, en el pitjor moment de la pandèmia va arribar a tenir 60 malalts amb Covid a l’uci.

Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti, Badalona)

Avui hi havia 44 pacients amb coronavirus a les ucis, mentre que a la primera onada va arribar a tenir-ne 105.

Hospital Arnau de Vilanova (Girona)

Aquest dijous tenia 18 malalts amb el virus en intensius i el seu màxim a l’abril va ser de 46.

Hospital de Sant Pau (Barcelona)

Té 34 pacients amb Covid-19 a les ucis, així com uns altres tres amb altres patologies també en intensius.

Hospital Doctor Trueta (Girona)

Hi ha 42 pacients a les seves ucis, dels quals 28 tenen Covid-19. A la primera onada, va arribar a tenir 74 pacients només amb el virus a les ucis.

Hospital d’Igualada (Igualada)

Aquest dijous hi havia 13 pacients amb Covid a les seves ucis i uns altres tres d’altres patologies.

Hospital del Mar (Barcelona)

A les 10 del matí tenia 24 pacients amb coronavirus a l’uci. Va arribar a tenir-ne 69. L’uci ja està plena i només de Covid, afirmen fonts del centre.

Hospital Santa Maria (Lleida)

Aquest dijous té set pacients amb el virus a l’uci i en va arribar a tenir 10 durant la primera onada.

Hospital de Mataró (Mataró)

Notícies relacionades

Avui tenia 18 pacients a les ucis, 13 dels quals estaven infectats de coronavirus. Va arribar a tenir uns 29 pacients greus amb Covid durant la primera onada.

Hospital de Bellvitge (L’Hospitalet)

El centre ofereix xifres d’ahir. Dimecres tenia 143 pacients amb Covid a l’hospital: 29 dels quals en ucis, 35 en semicrítics i 79 en planta convencional. El pic de la primera onada van ser uns 110 pacients amb el virus només a l’uci.