Mesures més dràstiques

La cap d'Epidemiologia de l'Hospital de la Vall d'Hebron defensa un confinament de cap de setmana

Creu que seria una mesura «efectiva» ja que són els dies de més interacció social.

Magda Campins assenyala que «l'últim que caldria tancar són les escoles»

GRAFCAT8911. BARCELONA (ESPAÑA), 02/07/2020.- La jefa de Epidemiología, Magda Campins, durante la presentación este jueves de un estudio que afirma que un 70 % de los residentes y un 56 % de las trabajadoras infectadas por SARS-CoV-2 en los geriátricos son asintomáticos, según este estudio hecho en 69 residencias, con una muestra de casi 6.000 personas.EFE/ Marta Pérez

GRAFCAT8911. BARCELONA (ESPAÑA), 02/07/2020.- La jefa de Epidemiología, Magda Campins, durante la presentación este jueves de un estudio que afirma que un 70 % de los residentes y un 56 % de las trabajadoras infectadas por SARS-CoV-2 en los geriátricos son asintomáticos, según este estudio hecho en 69 residencias, con una muestra de casi 6.000 personas.EFE/ Marta Pérez / Marta Pérez (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, Magda Campins, ha advertit que en els pròxims dies seran necessàries «mesures més dràstiques» per combatre la segona onada de contagis de coronavirus i ha defensat que un confinament de cap de setmana –opció que el Govern  no descarta– podria ser «efectiu» per disminuir la corba de contagis. 

Campins ha argumentat que un confinament només de cap de setmana podria ser «efectiu», ja que és en cap de setmana «quan hi ha més interacció». En declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Efe, Campins ha insistit a demanar a la població que disminueixi les interaccions socials i es limiti a fer només l’imprescindible.

Notícies relacionades

La doctora s’ha mostrat escèptica respecte a l’efecte del tancament de bars i restaurants sobre la xifra dels contagis. Aquest divendres, quan es compliran dues setmanes d’aquest mesura, haurien de començar a notar-se els efectes d’aquesta mesura en els indicadors epidemiològics.

Així mateix, ha opinat que «l’últim que caldria tancar són les escoles», ja que la «transmissió» del virus es produeix especialment fora dels centres educatius.