Protestes a la sanitat pública

Els MIR reivindiquen la seva protesta amb un vídeo de 'La guerra de les galàxies'

Els metges adverteixen en un vídeo que imita la famosa pel·lícula que mantindran les seves protestes per aconseguir millores laborals

GRAFCAT2444. BARCELONA, 02/10/2020.- Decenas de médicos internos residentes (MIR) se han concentrado esta mañana ante la consellería de Salud en el octavo y último día de la huelga que llevan a cabo para reivindicar mejoras en la formación, sus derechos laborales y la retribución que perciben. EFE/Enric Fontcuberta

GRAFCAT2444. BARCELONA, 02/10/2020.- Decenas de médicos internos residentes (MIR) se han concentrado esta mañana ante la consellería de Salud en el octavo y último día de la huelga que llevan a cabo para reivindicar mejoras en la formación, sus derechos laborales y la retribución que perciben. EFE/Enric Fontcuberta / Enric Fontcuberta (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els MIR han iniciat aquest dilluns una nova fase de vagues per reclamar millores en les seves condicions laborals, retributives i formatives. Es tracta de la tercera fase de protestes en tan sols un mes i ho han reivindicat amb un vídeo versionat a l’estil de ‘La guerra de les galàxies’. L’anomenada «revolució dels MIR» durarà, de moment, fins al divendres 23 d’octubre.

 

El vídeo, que inclou la banda sonora de la famosa pel·lícula, imita l’inici de la saga galàctica. Els facultatius en vaga declaren que estan cansats dels abusos per part del sistema, i per això «s’han alçat i protestat pels seus drets».

«Les forces del CatSalut, liderades pels malvats Alba Vergés i Marc Ramentol, i els seus aliats de les patronals, Francesc José María, Xavier Saballs i Xavier Baró, es neguen a proposar solucions constructives al conflicte», asseguren.  I finalitzen el vídeo afegint: «No obstant, els MIR continuaran la seva lluita fins a la victòria, ja que recordeu forces rebels: NO ÉS VOCACIÓ, ÉS EXPLOTACIÓ».

Pactes amb la patronal

Notícies relacionades

Els representants dels gairebé 4.000 MIR de Catalunya i de les patronals ICS, La Unió i el Consorci de Salut i Social de Catalunya han intercanviat propostes durant el cap de setmana passat sense arribar a un acord.

Segons els metges en formació, les patronals han proposat un augment del sou del 7%, però no estan disposats a abonar les 150 hores extres pactades prèviament, no han concretat el nombre de dies dedicats a la formació i el descans ininterromput de 36 hores seguides, una de les peticions principals dels residents. Els convocants, segons EFE, accepten però «amb moltes excepcions i problemes».