ALDARULLS A VALLECAS

Ayuso acusa el Govern de recolzar les manifestacions contra els confinaments

La presidenta afirma que les protestes contra les seves polítiques estan avalades «al més alt nivell»

undefined55089980 madrid  24 09 20  la polic a carga en manifestaci n frente a200926163213

undefined55089980 madrid 24 09 20 la polic a carga en manifestaci n frente a200926163213

1
Es llegeix en minuts
Efe

La presidenta de la Comunitat de Madrid Isabel Díaz Ayuso ha assegurat aquest dissabte que els aldarulls produïts en manifestacions contràries als confinaments selectius a la regió «estan avalats políticament al més alt nivell».

La presidenta madrilenya ha fet aquesta afirmació a través de les seves xarxes socials, en què ha penjat les imatges de policies agredits en les càrregues policials de dijous passat al Puente de Vallecas, on es van produir quatre detencions després de carregar la Policia Nacional.

Ayuso ha expressat el seu recolzament als agents, dels que ha dit que són «professionals que sempre arriscaran la seva seguretat en compliment del deure i per tots els ciutadans, començant pels barris més humils».

La presidenta madrilenya ha criticat els aldarulls, després que Més Madrid i Unides Podem censuressin les càrregues policials per considerar-les desproporcionades segons van denunciar els portaveus de les dues formacions a l’Assemblea de Madrid, Pablo Perpinyá i Isabel Serra, respectivament.

Càrregues policials

Dijous passat, la Policia Nacional va carregar contra els manifestants d’una concentració en contra de les mesures sanitàries d’Ayuso i va detenir quatre joves d’entre 17 i 19 anys a qui s’acusa d’atemptat contra l’autoritat i lesions per, presumptament, haver llançat pedres contra els agents.

Notícies relacionades

Desenes de persones es van concentrar ahir, divendres, davant el Parlament madrileny en solidaritat amb els detinguts en les protestes de dijous i demanant la dimissió de la presidenta madrilenya i del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, per les detencions després de la concentració contra els confinaments perimetrals.

Després de la marxa, pacífica, un grup de persones va atacar amb pedres la Unitat de Policia Municipal de Puente de Vallecas a la ciutat de Madrid i va causar diversos desperfectes a vehicles privats.