RECURS ASSISTENCIAL

Les farmàcies demanen fer PCR davant la gravetat de la pandèmia

La patronal proposa fer el cribratge i els rastrejos de Covid-19 ja que fan proves d'embaràs o colesterol

zentauroepp52849310 farmacia200319122921

zentauroepp52849310 farmacia200319122921 / Eduardo Parra - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Federació Empresarial de Farmacèutics Espanyols (FEFE) ha demanat al Govern autorització perquè es puguin fer a les farmàcies les proves de la Covid-19, «tenint en compte la gravetat de la situació com a conseqüència del rebrot a moltes ciutats espanyoles».

Amb motiu del Dia Mundial del Farmacèutic, que se celebrarà aquest divendres, les farmàcies insisteixen en la sol·licitud «adduint l’enorme capil·laritat de les 22.000 farmàcies que hi ha a Espanya i la preparació dels 80.000 professionals que hi treballen».

Sota el lema «Transformant la salut global», la Federació Internacional Farmacèutica (FIP) ha promogut aquesta iniciativa, davant la qual la FEFE destaca que les farmàcies poden fer el cribratge, la prevenció i la detecció precoç i rastreig de la Covid 19, amb total garantia, com venen fent amb un altre tipus de proves més complexes com les del colesterol, la glucosa, els triglicèrids o el test d’embaràs.

Furtius en centres de bellesa

«Estem en una situació anguniosa i moltes persones ens demanen fer aquestes proves a les nostres farmàcies, especialment a poblacions rurals on som l’únic centre assistencial», explica el president de la FEFE, Luis de Palacio. A més denúncia que s’estan fent aquestes proves de manera furtiva en centres de bellesa.

Notícies relacionades

Segons les empreses farmacèutiques, es poden convertir en un centre d’atenció primària i oferir altres serveis essencials per a la població com la dispensació de fàrmacs hospitalaris a les oficines de farmàcia, perquè els malalts no s’hagin de desplaçar als hospitals.

També, fer entrega a domicili de medicaments a pacients vulnerables; participar en les campanyes de vacunació; renovació de medicació per a malalts crònics i resolució comunicada de símptomes menors, entre d’altres.