SITUACIÓ ALARMANT

Hi haurà controls aleatoris per fer respectar les noves mesures a Madrid

La Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la policia local s'encarregaran del compliment de les restriccions de mobilitat a les 37 àrees sanitàries afectades

zentauroepp54975048 soc coronavirus200919112645

zentauroepp54975048 soc coronavirus200919112645

1
Es llegeix en minuts

Aquest dissabte el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, ha explicat que es faran controls aleatoris i un control de caràcter dissuasori per fer respectar les noves mesures de restricció de la mobilitat a 37 àrees sanitàries, i que es demanarà acreditar l’objecte dels desplaçaments (treball, universitat, etcètera).

En declaracions a la Cope, el conseller ha remarcat que la recomanació general és que els ciutadans «s’estiguin a casa tant temps com es pugui i només es moguin per una necessitat essencial, treballar, comprar, tenir cura d’una persona gran o acudir a l’escola» per poder frenar la transmissió del coronavirus.

Respecte a com es controlarà el compliment efectiu de les mesures, Escudero ha indicat que demà la Comunitat de Madrid ha convocat una reunió de coordinació dins del Pla Territorial de Protecció Civil (Platercam) per abordar l’aplicació de les restriccions a les 37 zones de la regió amb una alta incidència de la Covid-19. En aquesta reunió s’establirà quin és el perímetre de les zones bàsiques de salut i es fixaran els controls.

Tot i que el control «absolut» de la mobilitat no és possible, Escudero ha avançat que sí que hi haurà controls aleatoris i un control amb caràcter dissuasori per part de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la policia local perquè és necessari que la població prengui consciència de la situació.

Ahir el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va assegurar des de Nouadhibou (Mauritània) que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, com han fet des de l’inici de la pandèmia del coronavirus, proporcionaran a la Comunitat de Madrid l’ajuda que necessiti.

Notícies relacionades

A la pregunta sobre si seran necessaris permisos escrits per poder transitar per les 37 àrees sanitàries, el conseller ha dit que «establirem que un acrediti si treballa, si va a la universitat que porti el carnet, que acrediti la seva situació d’alguna manera».

D’altra banda, ha assenyalat que la setmana que ve es medicalitzarà un segon hotel i que el grau d’ocupació dels llits de l’uci és del 41,7 % del total. EFE 

Temes:

Coronavirus