Clausurat un restaurant a Formentera per saltar-se la quarantena

Cinc empleats estaven treballant quan havien d'estar aïllats

zentauroepp25059451 club del  lector foto formentera   pagina 61   superior izqu180209101958

zentauroepp25059451 club del lector foto formentera pagina 61 superior izqu180209101958

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització del Govern balear ha informat aquest divendres que el Govern ha tancat provisionalment un establiment de restauració a Formentera per mantenir en actiu cinc treballadors que havien d’estar en aïllament per coronavirus.

En una nota de premsa, la Conselleria ha explicat que el local es mantindrà tancat fins que la propietat efectuï la desinfecció pertinent i garanteixi que el personal és negatiu en Covid-19 i ha finalitzat el període de quarantena. És la primera mesura d’aquest tipus que dicten a les Balears.

La inspecció ha arribat després que dimecres passat es detectessin dos casos positius de Covid-19 entre el personal de l’establiment i s’activés el protocol d’aïllament dels seus contactes estrets, cinc d’aquestes persones que s’havien de mantenir en quarantena a l’espera de resultats, han sigut identificades mentre treballaven a l’establiment inspeccionat.

Les sancions per saltar-se la quarantena poden arribar als 600.000 euros quan es produeixin infraccions molt greus.

201 actes en un mes

Notícies relacionades

Aquesta actuació s’emmarca dins de la campanya d’inspeccions conjuntes per vigilar el compliment de la normativa de prevenció derivada de la pandèmia de Covid-19. Els equips integrats per inspectors de la Comunitat i dels consells insulars i per agents dels diferents cossos i forces de seguretat (Policia Nacional, Guàrdia Civil i policies locals) ja han portat a terme el primer mes de funcionament un total de 337 inspeccions de les quals s’han derivat 201 actes.

Per illes, el primer mes de funcionament dels operatius ha donat com a resultat 144 inspeccions efectuades a Mallorca, de les quals s’han derivat 115 actes aixecades; a Menorca, 39 inspeccions i 28 actes; a Eivissa, 131 inspeccions i 42 actes, i a Formentera, 23 inspeccions i 16 possibles infraccions registrades.