INCLOSES LES BALEARS

Alemanya exigeix PCR a tots els viatgers que arribin d'Espanya

Les autoritats obligaran a guardar quarantena per temor de la Covid-19 als viatgers que tornin de vacances

undefined54264791 barcelona 27 07 2020 sociedad economia llegada de turistas a200814192943

undefined54264791 barcelona 27 07 2020 sociedad economia llegada de turistas a200814192943 / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
Efe

Les autoritats alemanyes han inclòs tot Espanya, tret de les Illes Canàries, en la classificació de regió de risc a les quals es desaconsellen els viatges no essencials a causa de l’increment de casos de Covid-19.

Els ministeris alemanys de Sanitat i Afers Exteriors van acordar aquesta classificació, d’acord als criteris de l’Institut Robert Koch (RKI), competent en la matèria, que va incloure tot el territori peninsular espanyol, més les illes Balears, en aquesta llista.

Fins ara estaven dins d’aquesta classificació cinc comunitats autònomes espanyoles –Catalunya, Aragó i Navarra, que van ser incloses a finals de juliol–, i Madrid i el País Basc des del passat dia 10. Espanya és, amb les Illes Balears al capdavant, la destinació vacacional preferida dels alemanys a l’estranger.

El Govern balear ja ha demanat «recuperar tan aviat com sigui possible els corredors segurs» per continuar portant turistes alemanys. En un comunicat, l’Executiu regional recorda que les illes van ser pioneres en l’obertura al turisme internacional mitjançant un pla pilot pactat amb les autoritats alemanyes i turoperadors i remarca el seu «compromís amb la seguretat sanitària».

Des de dissabte passat és obligatori fer-se un test –o presentar-ne un de negatiu realitzat en les últimes 48 hores– després d’ingressar a Alemanya procedent de les denominades zones de risc –unes 130 en tot el món. Fins que no tingui els resultats, el viatger queda en quarantena domiciliària. Si surt negatiu s’aconsella, a més, fer-se una segona prova en els quatre o cinc dies següents per confirmar el primer resultat.

El turoperador TUI ha anunciat aquest divendres que cancel·larà a partir de dissabte els paquets de viatges a Espanya, a excepció de les Illes Canàries, hores després que el Govern alemany inclogués el país en la seva llista de «zones de risc» pel coronavirus.

130 països com a zones de risc

La qualificació de regió de risc es basa en els criteris del RKI, que pren com referència per a aquesta qualificació els llocs on s’hagin superat els 50 nous casos per cada 100.000 habitants en una setmana.

En aquesta categoria hi ha uns 130 països, entre els quals s’incloïen ja, dins del territori de la Unió Europea (UE), diverses regions de Bèlgica, Romania i Bulgària, a més de Luxemburg. La resta de regions de risc són tercers països, com Turquia i part dels Balcans, Rússia, els Estats Units i àmplies zones de l’Àfrica, Àsia i Oceania.

El RKI estima que un de cada tres nous casos de la Covid-19 és importat. D’ells, la majoria és de ciutadans que han passat les vacances o han visitat els familiars a Kosovo (més de 1.000 casos en les últimes quatre setmanes), seguits pels procedents de Turquia, Sèrbia i Bulgària.

107 casos importats

Espanya no és un dels principals responsables del repunt, segons les dades del RKI. S’estima que aquest país només va sumar 107 nous casos. El RKI va notificar aquest divendres 1.449 nous contagis en les últimes 24 hores, la xifra més elevada des de l’1 de maig i la sisena jornada en deu dies amb més d’un miler de casos.

Notícies relacionades

El total acumulat d’infectats pel SARS-CoV-2 a Alemanya se situa en 221.413 casos, dels quals uns 200.000 han superat la malaltia. La xifra de morts per la Covid-19 puja a 9.225.

La taxa de reproducció diària o valor R se situa en el 0,91, fet que significa que cada malalt infecta menys d’una persona de mitjana. El valor R mitjana dels últims set dies és, no obstant, una mica més elevat, de l’1,06, segons les dades del RKI.