MESURES CONTRA REBROTS

El TSJC rebutja de nou obrir les discoteques

El tribunal dona la raó a la Generalitat davant el recurs de la patronal de l'oci nocturn

53832650 60

53832650 60

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Sala de Vacances del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat la petició de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) de suspendre la pròrroga del tancament de les discoteques de Catalunya, ha explicat la patronal de l’oci nocturn en un comunicat aquest dijous.

Fecasarm va presentar un recurs contenciós a la resolució de la Generalitat que va acordar prorrogar 15 dies més el tancament de totes les discoteques, i va al·legar que la mesura era desproporcionada i indiscriminada.

La patronal nega que aquests locals siguin espais d’aglomeració, tenint en compte que l’aforament és limitat al 50% per la pandèmia, i lamenta que aquesta mesura afecta uns 40.000 llocs de treball.

Tot i així, el tribunal descarta adoptar una mesura cautelaríssima davant la petició de la Fecasarm i considera que no procedeix una mesura urgent, «sobretot si es té en compte també els efectes de morts i contaminació latent en l’actualitat».

Notícies relacionades

La Fecasarm ha replicat en el comunicat que considera que «la suspensió és molt urgent, ja que està en joc la viabilitat econòmica del 80% de discoteques de Catalunya».

L’oci nocturn es considera un dels principals focus de risc per la relaxació de les mesures de prevenció. Un recurs va aconseguir a finals de juliol que poguessin obrir els bars nocturns fins a mitjanit.