La fiscalia investiga la residència on han mort 17 avis a Madrid

Les diligències s'han obert arran de la denúncia presentada pel Defensor del Pacient

Quinze dels morts ni tan sols van arribar a ser traslladats a centres sanitaris

b21c0097-1152-4e08-af42-770d4d969202-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez / Manel Vilaseró

La fiscalia provincial de Madrid ha obert diligències d’investigació per determinar les circumstàncies en què es va produir la mort de 17 persones a la residència madrilenya Monte Hermoso per determinar si hi ha pogut haver alguna negligència amb rellevància penal que va conduir al contagi massiu. Les diligències s’han obert arran de la denúncia presentada pel Defensor del Pacient de la Comunitat de Madrid després de tenir coneixement del succeït a través dels mitjans.

En la seva denúncia, aquesta associació considera que el succés és una cas «insòlit» que pot ser producte de «falta de seguretat extrema, neteja, mitjans, personal, etc.». Després de les indagacions que dugui a terme, la fiscalia determinarà si hi ha hagut alguna conducta perseguible penalment i en aquest cas interposarà la corresponent querella o denúncia per obrir la corresponent investigació en un jutjat.

Notícies relacionades

Si en la seva investigació determinés que el contagi massiu va ser una mera fatalitat sense responsabilitat penal i, per tant, no atribuïble a algú concret, procedirà a arxivar les diligències obertes.

A més dels 17 morts al geriàtric es van encomanar 70 persones més, de les quals 200 estan internades. Una de les queixes dels familiars és que a 15 dels morts ni tan sols se’ls va arribar a ingressar en centres hospitalaris. N’hi ha també quatre més que van ser traslladats a centres sanitaris i es desconeix el seu estat.