17 CASOS DECLARATS

El sopar que va expandir el coronavirus a Itàlia

El primer pacient es va encomanar d'un amic que va arribar de la Xina i va donar negatiu en les anàlisis

undefined52407276 codogno  italy   21 02 2020   a deserted street in the city 200221215650

undefined52407276 codogno italy 21 02 2020 a deserted street in the city 200221215650 / ANDREA FASANI

1
Es llegeix en minuts

El primer pacient de coronavirus a Itàlia ha sigut un home de 38 anys de la localitat de Codogno, a uns 60 quilòmetres al sud-est de Milà, que les autoritats creuen que podria haver contret el virus després d’haver sopat amb un amic que havia tornat de la Xina, però que ha donat negatiu en les proves per a aquest virus.

El viròleg Giorgio Palù ha argumentat que hi ha la possibilitat que aquest home que va viatjar de la Xina tingués una quantitat clínicament insignificant de coronarivus al seu cos en el moment dels exàmens, però que l’hagués encomanat al seu amic durant el sopar.

La segona pacient és la dona de l’home de 38 anys, embarassada de vuit mesos, i n’hi ha un tercer que va ingressar a l’hospital amb símptomes de pneumònia després d’haver fet esport amb aquesta dona.

Hi ha tres contagiats més que eren clients d’un bar de Codogno, propietat del pare de l’home que va fer esport amb la dona del primer pacient, i almenys cinc més que són professionals sanitaris.

Tancats a casa

Les autoritats de la Llombardia han demanat als residents de nou municipis que no surtin de casa seva de manera temporal i s’ha decretat el tancament d’escoles, restaurants, negocis i instal·lacions esportives com a mesura de precaució.

La mesura afecta almenys 50.000 persones que han quedat «aïllades» de manera provisional fins que les autoritats aconsellin tornar a fer vida normal.

El ministre de Sanitat, Roberto Speranza, ha mirat de tranquil·litzar els ciutadans i ha dit que el Govern ja tenia un pla preparat, perquè «era evident que el que ha passat podia passar».

Notícies relacionades

«Itàlia està preparada. Aplicarem el pla», ha afegit, mentre ha detallat que les autoritats regionals treballen per contenir el virus en una àrea geogràfica determinada perquè no surti d’allà.

Mentrestant, Gallera ha indicat que els metges de capçalera han rebut instruccions precises per atendre els pacients que demanin assistència a domicili perquè presentin símptomes similars als d’una grip comuna i vulguin comprovar si es tracta d’alguna cosa més.

Temes:

Coronavirus