SALUT INFANTIL

L'Hospital de Nens de Barcelona, venut al grup HM per 10 milions

L'empresa compradora mantindrà l'activitat de l'obra social que realitzaven les monges de Sant Vicenç de Paül

undefined50770148 fotografia de fam lia amb el president d hm hospitales i la 191106163622

undefined50770148 fotografia de fam lia amb el president d hm hospitales i la 191106163622 / Elisenda Rosanas

2
Es llegeix en minuts
Efe

L’Hospital de Nens de Barcelona, regentat des de fa 133 anys per les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, ha sigut venut al grup HM Hospitales, de Madrid, per uns 10 milions d’euros.

Sor María Dolores Cruz, presidenta del Patronat de la Fundació Hospital de Nens de Barcelona, ha explicat aquest dimecres, en roda de premsa, que HM Hospitales s’ha compromès a mantenir l’activitat solidària de l’obra social que desenvolupaven fins ara les monges de Sant Vicenç de Paül.

Per fer-ho, s’ha creat la Fundació HM Obra Social Nens, que mantindrà els serveis que s’ofereixen a l’hospital a nens que estan sols o les famílies dels quals no poden pagar les despeses i que, des del 2014, han atès uns 700 nens.

En la roda de premsa també han participat el president d’HM Hospitales, Juan Abarca; el director mèdic del nou HM Nens, Javier Massaguer, i el director territorial del grup madrileny a Catalunya, Joan Sala.

Amb la compra d’aquest centre mèdic, ja són tres els hospitals que ha adquirit HM Hospitales a la ciutat de Barcelona des del gener del 2018, que han suposat una inversió global d’uns 100 milions d’euros, segons ha detallat Juan Abarca.

Més compres

A més de l’Hospital de Nens, el grup hospitalari madrileny ha comprat l’Hospital Delfos i la històrica Clínica Sant Jordi, ubicada al barri de Sant Andreu de Palomar de Barcelona des de l’any 1925.

Abarca ha explicat que a la Clínica Sant Jordi s’invertiran uns 35 milions d’euros, que es destinaran a la construcció d’un nou hospital, que tindrà «forma d’ela» i a un centenar de llits, una vegada l’Ajuntament de Barcelona hagi aprovat els permisos corresponents.

Joan Sala ha indicat, per la seva banda, que en la compra de l’Hospital de Nens «ha sigut decisiva» la «bona opinió» de les companyies asseguradores i mútues que treballen amb aquesta entitat, que ofereix principalment serveis odontològics i radiològics.

La venda de l’històric Hospital de Nens s’ha produït, segons han indicat fonts del sector, pervoluntat de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, que té la seva central a la ciutat de Nova York.

A partir d’ara, les monges queden desvinculades totalment del centre sanitari que van ajudar a crear i que han mantingut en actiu des de la seva creació a finals del segle XIX.

Orígens

Notícies relacionades

L’origen de l’Hospital de Nens se situa el maig del 1886quan el doctor Francisco Vidal i sor Mercedes Viza, germana de la Companyia de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, van crear un dispensari, que l’any 1890 es va convertir en l’Hospital de Nens Pobres de Barcelona.

Actualment, aquest centre realitza més de 450.000 actes mèdics globals i més de 100.000 urgències, i té una plantilla d’uns 200 treballadors laborals i un centenar de professionals sanitaris.