L'Hospital de Bellvitge impulsa un pla pioner de cirurgia ambulatòria de pròtesi de penis

El centre ha practicat 22 operacions d'aquest tipus durant el 2018

fcasals36862032 barcelona 13 01 2017  sociedad dr ignasi bardes  cap servei 181017130018

fcasals36862032 barcelona 13 01 2017 sociedad dr ignasi bardes cap servei 181017130018 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Barcelona

L’Hospital de Bellvitge (HUB), a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), ha impulsat un pla pioner a Espanya de cirurgia de pròtesi de penis de tipus ambulatori, amb el qual ja s’han practicat 22 operacions durant el 2018. Segons ha informat el centre aquest dimecres en un comunicat, l’hospital es converteix en el primer d’Espanya i un dels primers d’Europa de cirurgia ambulatòria d’implantació de pròtesi de penis. Tot i que ja existeixen experiències prèvies esporàdiques, es tracta de la primera vegada que un hospital de l’Estat crea un programa en el marc del qual aquestes intervencions ambulatòries es poden practicar de forma regular.

Durant l’any passat, l’hospital va dur a terme 49 implantacions de pròtesis de penis, de les quals 22 van ser de cirurgia major ambulatòria, cosa que va permetre al pacient dormir a casa seva des de la primera nit. El 80% dels pacients que van ser sotmesos a aquesta intervenció asseguren que tornarien a escollir aquest mètode, i ho recomanen a altres pacients, segons informa el mateix centre.

Notícies relacionades

El responsable de la Unitat d’Andrologia de l’HUB, Josep Torremadé, ha destacat que aquesta innovació “no hauria sigut possible, si no hi hagués darrere una experiència acumulada molt àmplia com la que té l’hospital”. La pròtesi de penis és un últim recurs per tractar la disfunció erèctil adulta, que es calcula que pateixen entre un 20% i un 50% dels homes a partir dels 60 anys, després de la medicació oral i les injeccions intracavernoses.

La durada de la pròtesi s’ha incrementat en els últims anys fruit de l’arribada d’implants de nova generació, i s’han aconseguit tècniques cada vegada més invasives, si bé requereixen una especialització més gran.