RECOMANACIÓ MÈDICA

Els pediatres demanen que la vacuna de la grip estigui en el calendari infantil

La Societat Espanyola de Pediatria assenyala que els nens solen encomanar el virus als adults

zentauroepp29894280 gripe190129155803

zentauroepp29894280 gripe190129155803

2
Es llegeix en minuts
Efe

Les taxes de vacunació de la grip en menors "no són bones" a Espanya, per això la Societat Espanyola de Pediatria Extrahospitalària i Atenció Primària (Sepeap) advoca perquè aquesta vacuna s’inclogui alcalendari comú infantil a partir dels sis mesos d’edat.

Ho assegura el president de Sepeap, Fernando García-Sala, en una entrevista amb Efe en la qual no es mostra partidari que la vacunació al país sigui obligatòria, perquè, tret del cas de la grip, les taxes de cobertura de les vacunes en la població "són molt extenses".

Amb la grip, aquesta cobertura no és tan alta en els menors, una cosa que García-Sala considera que és un problema important. Ha explicat que el virus el solen encomanar els nens als adults, i si aquests pertanyen a grups de risc (majors de 65 anys o embarassades, entre d’altres) s’haurien de vacunar.

"Per descomptat que la de la grip hauria d’estar inclosa alcalendari vacunal infantil perquè es vacunessin els nens cada any a partir dels sis mesos d’edat", afirma el president de la Sepeap, que insisteix que davant la grip no hi ha tractament, només alleujar els símptomes amb antitèrmics, repòs i, en el cas dels nadons la lactància materna, "com bo preventiu".

Per la seva part, la Societat Catalana de Pediatria (SCP) ha explicat a EL PERIÓDICO que no es manifesta sobre això perquè ja forma part del Consell Assessor de Vacunacions de la Generalitat de Catalunya.

Lactància materna

Sobre la lactància materna, García-Sala ha apuntat que cada vegada és més freqüent a Espanya, sobretot durant els sis primers mesos de vida del nadó, perquè les mares tenen més informació que abans, tot i que apunta que hauria d’estar més estesa.

En aquesta època de l’any, a més de la grip, els pediatres veuen passar per les seves consultes sobretot casos de rotavirus (que té una vacuna que tampoc està inclosa en el calendari) bronquiolitis i otitis, entre d’altres.

García-Sala, que avui ha participat en una roda de premsa de Cantabria Labs, adverteix que el principal error dels pares quan el seu fill està malalt és el "doctor Google". "El primer que fan és mirar internet, on qualsevol hi pot escriure", postil·la.

Notícies relacionades

Segons relata, internet està fent "molt mal" als professionals, perquè han de dedicar gran part de la consulta a desmuntar els mites que han llegit els pares a la xarxa. Unes "mentides" que també existeixen entorn de les vacunes: "N’hi ha un munt i les hem desmuntat totes", recalca el pediatre.

Sobre les pseudoteràpies, destaca que està a favor de les mesures anunciades pels ministeris de Sanitat i Ciència, ja que la gent abandona tractaments mèdics per altres d’"absurds", si bé subratlla que "en nens s’utilitzen molt menys".

Temes:

Vacunes