SALUT

Desenvolupat un anticòs que actua contra tots els tipus de grip

El virus modificat, que encara no s'ha provat en humans, s'administra per esprai i és més durador

rjulve28426311 barcelona  barcelones  22 01 2015  sociedad     el departame181101185556

rjulve28426311 barcelona barcelones 22 01 2015 sociedad el departame181101185556

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un grup d’investigadors ha desenvolupat un nou anticòs contra la grip que permet una protecció contra el virus més duradora i universal, és a dir, que permet combatre tant la grip A com la B, inclosos els ceps de transmissió aviària del H1N1. 

Un altre factor nou d’aquest assoliment científic és que en aquest cas no es contempla la seva aplicació mitjançant injecció, sinó que s’administraria a través d’un esprai nasal. Dit això, la seva aplicació en humans és prematura perquè es troba encara en fase embrionària, ja que únicament s’ha provat en ratolins. No obstant, els resultats són molt prometedors per extravagant que sembli la recepta: per crear aquest antigripal s’han fet servir un virus inofensiu i anticossos de llama. Els científics van administrar una vacuna amb diversos tipus de grip als camèlids, van ‘recollir’ els anticossos que produïen com a reacció els animals i van alterar per enginyeria genètica un virus, que és el que s’administra, amb capacitat per desencadenar la producció dels diversos antígens que combaten els ceps de virus.

Notícies relacionades

Aquests tests, les conclusions dels quals s’han publicat a la revista ‘Science’, han permès comprovar que la protecció integral en vista de qualsevol tipus de virus de la grip és considerablement ràpida, cosa que permetria frenar algunes violentes pandèmies com les d’anys anteriors. A més, s’ha constatat que les defenses poden durar tota una temporada de grip, especialment en persones d’edat avançada o immunodeprimides. Tot i que les vacunes contra la grip són actualment l’eina més utilitzada en la gestió i la prevenció d’epidèmies a tot el món, la seva efectivitat entre temporades i poblacions continua sent limitada.

En aquest esprai nasal, en canvi, els experiments en proveta van permetre concloure que aquest anticòs va prevenir la infecció de 60 tipus diferents de virus, tant dels del tipus A com del B que solen infectar les persones, una cosa “bastant difícil de trobar”, valora Ian Gilson, biòleg estructural de l’Institut d’Investigació Scripps a San Diego, Califòrnia, qui va ajudar a resoldre la unió dels nanocossos el virus. Aquest especialista, que ha publicat més de 50 articles científics sobre la grip, afirma que mai ha vist un anticòs com el d’aquest experiment.

Temes:

Grip