Can Ruti desenvolupa una nova cirurgia robòtica per a fetge i pàncrees

dcaminal39285497 barcelona  12 07 2017  listas de espera de quir fanos en la 170714130002

dcaminal39285497 barcelona 12 07 2017 listas de espera de quir fanos en la 170714130002 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, Can Ruti, ha impulsat un programa pioner de cirurgia robòtica en fetge i pàncrees que permet operar més pacients amb més qualitat i més precisió.

El programa es va engegar el mes de març passat i ja han sigut operades nou persones amb tumors de pàncrees i fetge, segons el centre mèdic.

La cirurgia robòtica permet intervenir els pacients amb el màxim grau de precisió quirúrgica. Les operacions es duen a terme amb uns braços robotitzats que filtren les imperfeccions en els moviments quirúrgics dels cirurgians i són menys invasius, per tant, es redueix el dolor postoperatori.

Més robòtica

Notícies relacionades

Segons ha informat l’hospital en un comunicat, es tracta del primer programa de cirurgia robòtica en fetge i pàncrees que s’implanta en un hospital públic d’Espanya, i per a la seva posada en marxa s’ha creat la Unitat de Cirurgia Hepatobiliopancreàtica, que gestionen de forma compartida Can Ruti i l’Hospital Universitari Mútua Terrassa.

El Servei de Cirurgia General i Digestiva també ha incorporat la robòtica en la Unitat de Cirurgia Metabòlica, en la d’Hiperplàsia Benigna de Pròstata (creixement no maligne en la mida de la pròstata) i en la de Coloproctologia. Els responsables de l’hospital esperen poder apostar per aquesta tècnica en altres unitats.