CANÍCULA LETAL

Salut confirma dues morts més per cop de calor

Es tracta dels morts a Barcelona i Lleida els dies 6 i 7 d'agost, que ja eren casos sospitosos

La xifra de morts per les altes temperatures a Catalunya aquest estiu s'eleva a sis

zentauroepp44494081 barcelona 30 07 2018 verano ola de calor  ambiente veraniego180809133137

zentauroepp44494081 barcelona 30 07 2018 verano ola de calor ambiente veraniego180809133137 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez

La Conselleria de Salut ha confirmat aquest migdia mitjançant un comunicat dues víctimes mortals més per cop de calor. Es tracta d’un home de 62 anys mort el 7 d’agost a Barcelona i d’un de 45 mort el 6 d’agost a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Les dues morts eren ja sospitoses d’haver-se produït per les altes temperatures, una cosa que finalment l’Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) ha confirmat aquest dijous.

Amb aquestes dues morts són ja sis les causades per cop de calor a Catalunya des del principi de l’estiu. L’any passat no se’n va produir cap. 

El 2 d’agost va ser trobat un home en un carrer de Constantí, municipi pròxim a Tarragona. Va morir dos dies després a l’Hospital Joan XXIII. El 3 d’agost va morir un home ingressat en estat crític al’Hospital Clínic de Barcelona. El 4, un altre home de 60 anys ho va fer al Joan XXIII de Tarragona. El 7 d’agost, un home de 41 anys va morir a Tortosa. Totes aquestes víctimes van morir per un cop de calor. A més, els dos morts al Joan XXIII probablement eren persones sense llar, ja que no disposaven de documentació.

Notícies relacionades

Ahir Protecció Civil de la Generalitat va tancar l’alerta del pla de protecció civil de Catalunya (Procicat) per onada de calor que es va activar el 2 d’agost passat. D’altra banda, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) va donar per finalitzat l’episodi de calor i s’esperen precipitacions a tot Catalunya a partir de demà.

Durant tot aquest episodi d’onada de calor (des del dia 2 fins avui), el telèfon d’emergències 061 de CatSalut ha atès un total de 453 trucades relacionades amb les altes temperatures, incloent-hi consultes telefòniques i mobilització dels recursos del SEM.

Temes:

Calor