Salut

Presentat un nou pla per eliminar l'hepatitis C a Catalunya

El primer semestre del 2018 ja s'han iniciat 3.556 tractaments del virus

unnamed

unnamed

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La consellera de SalutAlba Vergés, ha anunciat aquest dimecres que la Generalitat aprovarà "un nou pla per eliminarl’hepatitis C" a Catalunya, ja que el Govern s’ha marcat com a "compromís polític" aquest objectiu que considera "un repte enorme però apassionant, perquè és guarible". Vergés ha inaugurat una jornada per commemorar el Dia Mundial de l’Hepatitis, el proper 28 de juliol, on ha anunciat l’impuls del nou Pla de prevenció i control de l’hepatitis C, que és "participatiu, equitatiu i accessible" i incorpora un enfocament de gènere i transcultural.

La consellera ha informat que tan sols en el primer semestre de 2018 ja s’han iniciat 3.556 tractaments d’hepatitis C. Vergés també ha fet èmfasi en la necessitat de "reforçar les activitats de detecció, prevenció, tractament i control" de les hepatitis víriques, a través del Programa de Prevenció, Control i Atenció al VIH, les Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) i les hepatitis víriques (PCAVIHV).

En la jornada, en la qual participen més de 140 professionals i representants d’associacions de malalts de tot Catalunya, s’ha fet balanç d’aquest Pla que s’aprovarà "ben aviat" i que conté sis objectius generals, 47 específics i 131 actuacions. Aquest programa és l’"òrgan de referència i de coordinació institucional" que té per objectiu planificar, impulsar, coordinar i avaluar les actuacions necessàries a Catalunya per disminuir i millorar l’atenció als afectats per aquestes malalties infeccioses.

Casos ocults

Notícies relacionades

L’Associació Catalana de Malalts d’Hepatitis C (ASSCAT), organitzadora de la jornada juntament amb Salut, va reclamar ahir el garbellament universal per detectar els gairebé 200.000 "casos ocults" d’hepatitis C que existeixen amb l’objectiu de diagnosticar a les persones infectades amb el virus (VHC) i proporcionar-los accés al tractament.

L’hepatitis C és una infecció viral de caràcter crònic que cursa de manera asimptomàtica en la majoria dels casos i que, a llarg termini, és la primera causa de malaltia hepàtica greu, com la cirrosi i l’hepatocarcinoma.