Nou protocol

Els hospitals catalans obren les UCI als familiars més pròxims

Les unitats de crítics per a adults eliminen els horaris definits però mantenen les restriccions per a les visites puntuals

rjulve346716 barcelona  8 8 98   hospital del mar  uci  foto  carlos mont180712143630

rjulve346716 barcelona 8 8 98 hospital del mar uci foto carlos mont180712143630 / CARLOS MONTANES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els hospitals del’Institut Català de la Salut  (ICS) s’han posat d’acord per obrir les portes de les unitats de cures intensives (UCI) alsfamiliars més pròxims de les persones ingressades a fi de facilitar l’acompanyament de la millor forma possible. Cada cas s’individualitza.

Segons ha observat l’ICS en un comunicat, les UCI d’adults amb lliure accés per a familiars són una realitat en altres països com els EUA, des dels anys 90.

A Catalunya, aquest pas el van dur a terme primer les unitats de crítics nounats i pediàtrics, i des de l’any passat també les unitats d’adults de l’ICS amb horaris definits.

La mesura va lligada a un canvi de paradigma del mateix funcionament de les UCI, i el coordinador del programa d’expertesa assistencial de medicina intensiva de l’ICS i cap del Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital de Bellvitge, Rafael Máñez, ha destacat l’evidència que hi ha sobre que si la persona ingressada a l’UCI es manté desperta més temps la seva recuperació és més ràpida.

Benefici terapèutic de la companyia

En aquesta línia, si el pacient està conscient, ajuda molt en la recuperació tenir una persona de referència al costat, i és que està demostrat que l’acompanyament té un benefici terapèutic positiu que influeix en la recuperació.

Notícies relacionades

Per aquesta raó, les UCI han eliminat els horaris definits per a les persones més pròximes, i "s’individualitza en cada cas, i es mantenen franges de visita per a les puntuals", ha afegit.

Ara, cada hospital de l’ICS ha posat en marxa aquest consens tenint en compte les especificitats de cada servei, i la informació es trasllada als familiars quan arriben.