Hi ha 700 aparells

Una 'app' per localitzar desfibril·ladors a Catalunya

Els aparells, en centres sociosanitaris, farmàcies, hospitals i ambulatoris, estan connectats al SEM

img-20180418-wa0007

img-20180418-wa0007

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El departament de Salut ha posat en marxa aquest dilluns la nova aplicació mòbil 061 CatSalut Respon, que permet localitzar els desfibril·ladorsmés propers per fer front a una parada cardiorespiratòria.

La nova ‘app’ permetrà localitzar els més de 700 desfibril·ladors externs automàtics (DEA) repartits en hospitals, centres de drogodependències, centres de salut mental, farmàcies, ambulatoris, centres d’urgències CUAP i centres sociosanitaris de tot Catalunya.

"Aquests DEA estan connectats amb el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), de manera que, una vegada es mouen de la seva localització habitual, emeten una alerta directa al SEM que envia immediatament una ambulància al lloc de l’incident", segons el departament de salut.

"Amb aquest sistema es guanya un temps que pot salvar vides. L’ús del desfibril·lador és clau en els primers 10 minuts d’una parada cardiorespiratòria".

Més avantatges

L’‘app’ també ofereix la possibilitat de consultar el calendari vacunal i incorpora 15 vídeos que ensenyen com fer primers auxilis.

En menys de dos minuts, els professionals del SEM mostren com fer una reanimació cardiopulmonar, com col·locar l’afectat en posició lateral de seguretat, com detectar un ictus o com actuar davant d’una cremada o una ennuegada.

Notícies relacionades

A més de les notificacions o alertes "push" genèriques, la nova ‘app’ permet a l’usuari elegir quines alertes directes vol rebre, segons el territori que desitgi.

Actualment, 110.000 persones ja s’han descarregat l’aplicació.