estratègia a seguir

Salut organitzarà una cimera amb els agents sanitaris abans de setembre

Alba Vergés busca un diagnòstic compartit del sistema sanitari després de les retallades i veient la falta d'especialistes

La consellera no esmenta les llistes d'espera durant la seva compareixença en la comissió del Parlament

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Conselleria de Salut reunirà en una cimera, com a molt tard al setembre, els diferents col·legis professionals, la societat científica, els sindicats i les entitats ciutadanes per fer un diagnòstic compartit després de l’afectació de les retallades i en vista de la falta d’alguns especialistes. Junts tractaran de buscar accions a curt termini i una estratègia a llarg termini. L’objectiu: garantir el futur del sistema català de salut que ha de donar resposta a les necessitats de la població. 

Així ho ha anunciat aquest divendres la consellera Alba Vergés durant la seva compareixença davant la comissió de Salut. Vergés ha defensat els programes iniciats pel seu antecessor, Toni Comín, i ha fixat l’estabilitat laboral entre els principals objectius de departament que dirigeix. Es tracta d’un aspecte lligat també a la renovació dels equipaments mèdics, pel qual la consellera reconeix que "s’ha de fer un esforç després d’uns anys en què aquesta inversió ha estat aturada. I ha apostat, a més, per reforçar l’atenció primària i comunitària perquè sigui el motor del sistema.

Sense menció de les llistes d’espera

Vergés també ha assegurat que incorporarà una visió "holística" a la salut, contemplant l’entorn de les persones com un factor més en salut i recuperant l’agència de la salut pública quan s’aprovi la llei. Alguns diputats de l’oposició han criticat, després de la seva intervenció, que no hagi esmentat en el seu discurs les llistes d’espera.

Notícies relacionades

La comissió de Salut ha tingut lloc un dia després que la Marea Blanca de Catalunya hagi manifestat les seves reserves a la implementació d’un pla pilot de reforma horària als centres d’atenció primària (CAP) catalans. La Marea Blanca considera que els CAP es troben en un moment de precarietat i amb símptomes de "col·lapse".

Els impulsors de la reforma horària a Catalunya i el sindicat Metges de Catalunya (MC) aposten per iniciar una prova a final d’any, una cosa que la consellera de Salut veu amb bons ulls.

Temes:

Alba Vergés