Ofensiva contra la mala alimentació

El Regne Unit vol restringir la venda de llaminadures per baixar l'obesitat infantil

També proposa obligar als restaurants a col·locar la quantitat de calories que tenen els plats dels seus menús

zentauroepp29907011 alimentos con colorantes  chuches  gominolas  foto  123rf180624121452

zentauroepp29907011 alimentos con colorantes chuches gominolas foto 123rf180624121452

1
Es llegeix en minuts
Efe

Les llaminadures que es venen alRegne Unit a la zona del caixer del supermercat o com a part d’ofertes seran prohibides dins d’unes propostes del Govern britànic per reduirl’obesitat infantil.

El ministre britànic de SanitatJeremy Hunt, ha informat que amb aquestes mesures es donarà “més poder” als pares perquè prenguin decisions que siguin méssaludables per als seus fills, en vista de les xifres que indiquen que un de cada 25 nens d’entre 10 i 11 anys és obès.

Un altre dels plans és imposar restriccions en la difusió d’anuncis publicitaris en televisió o a través de la xarxa de l’anomenat “menjar porqueria”, així com obligar als restaurants a col·locar la quantitat de calories que tenen els plats dels seus menús.

També es proposa de posar fi a la venda a nens dels anomenats refrescos energètics, que contenen alts nivells de cafeïna, segons el nou pla divulgat aquest diumenge.

Aquestes propostes formarien part d’una actualització de l’anomenat Pla Infantil contra l’Obesitat, llançat fa dos anys però que va ser criticat per alguns experts per no prendre mesures més estrictes per atallar el problema del pes entre els menors.

Període de consultes

Com a part d’aquest pla, el Govern recomana que els nens facin diàriament uns 60 minuts d’activitat física.

Les noves propostes seran sotmeses a finals d’any a un període de consulta, perquè experts i pares es pronunciïn, abans que puguin entrar en vigor al Regne Unit.

Notícies relacionades

“Els pares estan demanant ajuda. Sabem que més de les tres quartes parts dels pares troben que les ofertes de dolços i refrigeris a les caixes (de supermercats) és molest”, va dir Hunt.

“És feina nostra –va afegir– donar-li poder als pares perquè facin eleccions més saludables, i fer-los la vida més fàcil”.