a twitter

Pedro Sánchez evoca Ernest Lluch en defensa de la sanitat universal

El president reitera que la mesura era «qüestió de decència i de justícia»

sanchez

sanchez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Minuts després que la portaveu del Govern, Isabel Celaá, anunciés en roda de premsa la decisió del Consell de Ministres de recuperar la sanitat universal d’aquí a sis setmanes, el president Pedro Sánchez ha volgut reforçar el seu posicionament amb un missatge a les xarxes socials. Un missatge en què ha reivindicat la figurad’Ernest Lluch, l’exministre socialista assassinat per ETA el novembre de l’any 2000 i que va ser el gran impulsor del sistema sanitari públic universal a Espanya mentre va estar al capdavant de Sanitat, del 3 de desembre de 1982 al 25 de juliol de 1986.

“Era qüestió de decència i de justícia. Tornem a totes les persones el dret a la sanitat universal. La nostra sanitat pública tornarà a ser la que un dia va somiar i va impulsar Ernest Lluch”, ha escrit literalment Sánchez en el seu compte de Twitter.

Notícies relacionades

En canvi, els partits de l’oposició han estat molt poc actius a l’hora de reaccionar a la mesura. Hi ha hagut alguna menció a favor per part de Podem, en concret en un tuit del secretari general del partit a Madrid i el seu portaveu al Senat, Ramón Espinar. “És una bona notícia. Moltes comunitats autònomes havien donat la volta a aquesta injustícia, que no va estalviar ni un cèntim i va posar en perill la salut de moltes persones. És molt bo que es doti de garanties jurídiques i cobertura sanitària totes les persones”, ha afirmat el dirigent morat a Twitter.

Els primers espases dels principals grups parlamentaris han optat per guardar silenci davant d’una qüestió que no ha agradat gens en un extrem. Vox, per exemple, s’ha afanyat a manifestar que el Govern “oferirà sanitat gratis a immigrants il·legals amb els diners de tots els espanyols”. Quan va derogar la sanitat universal, el PP ho va justificar al·legant que això serviria per combatre l’anomenat turisme sanitari així com l’'efecte crida' de la immigració il·legal, a més d’abaratir despeses a l’Estat en plena crisi econòmica. Aquesta vegada no s’han sentit gaires veus des de les files conservadores.