Anunci del laboratori

El Dalsy torna a les farmàcies

Hi havia problemes de proveïment provocats per un error en el prospecte

cmontanyes35612628 dalsy160920184011

cmontanyes35612628 dalsy160920184011 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

La farmacèutica Mylan ha anunciat que ja s'està restablint el subministrament a les farmàcies del medicament infantil Dalsy 20 mg/ml -ibuprofèn-, del qual hi havia problemes de proveïment provocats per un error en el prospecte, si bé no hi havia cap alerta referent al producte.

En un comunicat, Mylan especifica que el retard en el subministrament ha estat a cauda de la "necessitat de modificar el prospecte" del medicament, que està indicat per al tractament de la febre i el dolor en els nens.

A més, assegura que ara els pacients podran trobar Dalsy 20 mg/ml (gust taronja), així com la presentació més recent de la gamma, Dalsy 40 mg/ml (gust maduixa, sense sucre, sense gluten i doble concentració).

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) assenyala en un document que el responsable del medicament, BGP Products Operations, companyia de Mylan, va detectar un error en el prospecte de sis lots de forma prèvia a la seva posada en el mercat.

En aquest sentit, l'Aemps indica que el prospecte dels fàrmacs "té una gran importància en el seu ús correcte, i per això aquest error, consistent en l'omissió d'una paraula, va motivar el bloqueig d'aquests lots".

Notícies relacionades

Indica que l'empresa va bloquejar aquests lots, li va comunicar el problema de subministrament i el 27 de febrer va sol·licitar autorització per al canvi del prospecte, que va ser concedida per l'Aemps el 2 de març.

L'Aemps assenyala que segons la informació proporcionada pel titular d'autorització de comercialització "ja s'han reacondicionat els dos primers lots i aquesta mateixa setmana se'n començaran a distribuir més de 143.000 unitats".