Bloquejada la distribució de Dalsy per un error en el prospecte

La informació sobre l'ibuprofèn infantil contenia errors en alguns lots

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent del Misteri de Sanitat, ha informat del desproveïment de Dalsy (ibuprofèn per a consum infantil) a les farmàcies de tot Espanya, després de la decisió de la companyia titular de l'autorització de comercialització de bloquejar la seva distribució després de detectar un error en el prospecte en alguns lots, que no han arribat a ser distribuïts.

La titular de l'autorització de comercialització, BGP products Operations, va comunicar el 19 de febrer aquests problemes de subministrament -i establia com a data de restabliment prevista el 9 d'abril-, a més va informar que cap de les unitats afectades ha sigut distribuïda al mercat nacional.

L'error va ser detectat en el prospecte del medicament Dalsy 20mg/ml suspensió oral, 150 ml. "Aquest error es va produir després de la implementació del canvi de volum de 200 ml a 150 ml. Des d'aleshores s'han fabricat 6 lots de 'Dalsy' 20mg/ml suspensió oral, 150 ml amb el prospecte erroni, però cap d'aquestes unitats s'ha distribuït al mercat nacional", ha informat la companyia.

Les unitats afectades es van bloquejar a l'espera de poder ser "recondicionades". Després de detectar l'error es va sol·licitar a finals de febrer una autorització de fabricació excepcional a l'AEMPS per al canvi de prospecte que es concedeix el mes següent per a un total de 448.977 unitats.

150.000 unitats al mes

Notícies relacionades

Aquesta setmana es comencen a distribuir els dos primers lots condicionats amb el nou prospecte, més de 143.000 unitats, amb què se solucionarà part del desproveïment tenint en compte, segons informa la companyia, que les vendes són de 150.000 unitats al mes, aproximadament.

No obstant, des de Sanitat es recorda que actualment hi ha 21 medicaments amb la mateixa composició i dosificació, també recomanats per a l'alleujament simptomàtic en nens dels dolors ocasionals lleus o moderats, així com en estats febrils, que estan comercialitzats a les farmàcies.