Malestar

Al·lèrgies: la calor eleva els nivells en nou ciutats

Barcelona, Tarragona i Girona, entre les que registren nivells més alts

15073028 59

15073028 59

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La calor i les altes temperatures han elevat a nivells alts l'al·lèrgia pel pol·len de plàtan d'ombra en nou ciutats, Barcelona, Tarragona, Girona, Ourense, Guipúscoa, Saragossa, Madrid, Sevilla i Còrdova, segons ha informat el portal meteorològic eltiempo.es.

A més del plàtan d'ombra, el portal meteorològic assenyala que també afavoreixen les al·lèrgies les ortigues, i es registren valors considerables en altres plantes afavorits per l'"efecte de reg" de les últimes setmanes.

En aquest sentit, l'al·lergòleg de l'Hospital General Nuestra Senyora del Prado de Talavera de la Reina (Toledo) Jesús Jurado-Palomo ha indicat que, els dies càlids, secs i amb vents, les partícules de pol·len es desplacen fàcilment i si, durant els mesos de primavera, s'eleven les temperatures però sense arribar a patir una onada de calor, els nivells "dels diferents pòl·lens de les principals plantes al·lergògenes es veuran incrementats".

Així, a principis d'aquest mes, només tres províncies registraven índexs alts de pol·linosi: Àlaba, Guipúscoa i Múrcia. No obstant, la calor i el progressiu descens de les pluges han provocat nivells alts en més de 15 províncies.

Actualment tenen alts índexs d'al·lèrgia per a pol·len de plàtan d'ombra Ourense, Guipúscoa, Saragossa, Madrid, Barcelona, Tarragona, Girona, Sevilla i Còrdova. Mentre que tenen alt índex d'al·lèrgia per a pol·len d'ortigues Pontevedra, Toledo, Ciudad Real, Múrcia, Almeria, Granada, Sevilla i Còrdova.

Notícies relacionades

Eltiempo.es apunta que si els primers 10 dies d'abril gairebé no es comptabilitzava pol·len d'aquesta espècie a l'aire, la situació ha canviat radicalment fins als més de 1.500 grans de pol·len de plàtan d'ombra per metre quadrat, que indiquen les estacions de registre de la capital.

L'expert al·lergòleg Javier Subiza ha afegit que pel que fa a les gramínies el pic d'al·lèrgies arribarà els pròxims mesos i que la concentració d'aquestes depèn de la pluviositat estacional. "Simplement amb unes pluges intenses els mesos de març i abril es poden registrar alts nivells d'aquesta espècie al maig i juny", ha advertit.

Temes:

Al·lèrgia