Avenç mèdic

Un tractament contra el càncer de pulmó redueix el risc de mort a la meitat

La nova teràpia consisteix en la combinació d'un fàrmac amb quimioteràpia

1
Es llegeix en minuts

Un nou tractament contra el càncer de pulmó aconsegueix reduir en un 51% el risc de mort del pacient, segons ha informat l'Associació Nord-americana per a la Investigació del Càncer.

La nova teràpia, consistent en la combinació d'un fàrmac amb quimioteràpia, va mostrar reduir més de la meitat les possibilitats de mort en comparació amb el tractament que només utilitza la quimioteràpia per a pacients amb metàstasi no escamosa i cèl·lules que no són petites.

El fàrmac, provat per la companyia Merck en 616 pacients, és conegut com a Keytruda i els resultats obtinguts podrien suposar "un canvi en les pràctiques" d'immunoteràpies contra aquest tipus de càncer, segons va destacar Leena Gandhi, professora de Medicina a la Universitat de Nova York.

La presentació dels èxits d'aquest tractament va coincidir amb la dels resultats d'una altra immunoteràpia a base d'un medicament conegut com a Opdivo, de l'empresa Bristol Myers Squibb.

Aquesta, aplicada juntament amb altres medicaments, va ser capaç de reduir l'avanç del càncer o el risc de mort en un 42% en comparació amb la quimioteràpia en pacients amb cèl·lules no petites i amb un alt nivell de mutació.

Més del previst

Els dos resultats van superar àmpliament les expectatives, que predeien una reducció d'un mínim d'un 30%, segons analistes citats per la cadena CNBC.

Aquests dos mètodes van ser provats en pacients que encara no havien intentat altres teràpies, però en els quals el càncer ja s'havia estès.

Notícies relacionades

En aquest sentit, Matthew Hellmann, expert del Memorial Sloan Kettering Cancer Center, va recordar que el càncer de pulmó segueix sent el que més morts provoca al món.

La presentació dels resultats ha comportat efectes oposats en les dues empreses, ja que mentre que l'efectivitat de Merck la va portar a pujar un 2,6% en borsa al migdia d'avui, Bristol-Myers va caure un 8,3%, segons va recollir Bloomberg. 

Temes:

Càncer