25è aniversari

L'Hospital Taulí de Sabadell diagnostica un centenar d'alteracions de l'embrió a l'any

La detecció precoç d'aquestes malalties prenatals s'ha incrementat fins al 80%

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS

La Unitat de Diagnòstic de l'Hospital Parc Taulí diagnostica anualment un centenar de casos de defectes congènits, un 40% corresponen a malaltia renal, segons expliquen des del centre.

La detecció precoç d'aquestes malalties prenatalss han experimentat millores, ja que l'any 2000 eren d'un 30% i actualment arriben fins al 80%, i les cardiopaties i la hidronefrosi són les que més prevalen.

La unitat ha celebrat el 25è aniversari de la seva creació, i és una de les pioneres a Catalunya en la diagnosi i tractament en aquest camp, així com en patologia fetal, amb la introducció de tècniques com la ressonància fetal i l'elaboració i implementació de protocols de diagnòstic prenatal, de seguiment fins al període prenatal i de pèrdues gestacionals.

L'objectiu d'aquesta iniciativa sanitària és l'organització i la millora del procés d'atenció a la malaltia de les alteracions de l'embrió per a una millor prevenció, així com diagnosticar i informar dels defectes congènits detectats durant el període prenatal i aplicar el tractament postnatal adequat, amb tècniques cada vegada menys invasives, com les ressonàncies magnètiques i l'ecografia, entre d'altres, contraposades amb l'amniocentesi, biòpsia de cori i funicolocentesi.

Notícies relacionades

Es tracta d'una unitat multidisciplinària, formada per una vintena de professionals d'àmbits com l'obstetrícia, radiologia, patologia, genètica clínica, cardiologia pediàtrica, neonatologia, cirurgia pediàtrica i laboratori de genètica.

Més notícies de Sabadell