La grip s'expandeix i s'acosta al nivell epidèmic

Els centres de vigilància de Catalunya detecten 97 casos per cada 100.000 habitants

Els metges desaconsellen prendre antibiòtics si no es té infecció bronquial

20937020 59

20937020 59

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'expansió del virus de la grip segueix avançant a Catalunya i la infecció afecta aquesta setmana 97 de cada 100.000 ciutadans sans. Encara no s'ha iniciat el nivell epidèmic, llindar que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha fixat aquest any en els 109 infectats per cada 100.000 individus sans. Els metges consideren que la fase d'epidèmia de grip s'iniciarà al llarg de la setmana que ve a Catalunya. En altres punts d'Espanya va començar fa diversos dies.

Aquesta vigilància l'exerceixen 34 metges de família i 26 pediatres destinats a centres d'assistència primària (CAP) de les quatre capitals catalanes. El càlcul epidèmic s'estableix després d'analitzar mostres de mucositat d'alguns malalts, funció que realitza el laboratori de referència de l'OMS per al control de la grip a Catalunya, ubicat a l'Hospital Clínic, de Barcelona.

Febre i postració

Notícies relacionades

La grip es caracteritza per causar febre mitjana o alta, postració general amb freqüent mal d'ossos i una infecció respiratòria, amb tos, que pot ser intensa. El període actiu del virus, de quatre a sis dies, no pot ser frenat per fàrmacs, encara que sí que és possible reduir algun dels símptomes que provoca, com són el mal de cap i el malestar general, que s'atenuen amb analgèsics.

Els metges desaconsellen prendre antibiòtics excepte si la grip ha desencadenat una infecció bronquial o una pneumònia, malalties que han de ser diagnosticades per un metge. El repòs al llit i prendre sovint begudes tèbies són les mesures més aconsellades.

Temes:

Grip