L'AUDIÈNCIA ORDENA INVESTIGAR

Vall d'Hebron nega que les morts fossin per les retallades i per manipular les llistes d'espera

El CatSalut, sobre la investigació: "Estem plenament tranquils"

L’excap de cirurgia de la Vall d’Hebron va denunciar que les retallades eren la causa de la mort dels seus pacients. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

L'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona ha negat aquest dimecres que deu pacients morissin el 2015 i el 2016 per les retallades en el seu servei de cirurgia cardíaca, i que s'hagin manipulat les llistes d'espera, com ha denunciat l'excap d'aquest servei Manuel Galiñanes.

En roda de premsa després de publicar-se l'acte de l'Audiència de Barcelona que ordena investigar els fets, han comparegut el gerent de l'hospital, Vicenç Martínez Ibáñez; el cap de cirurgia cardíaca, Albert Igual; la directora assistencial de l'hospital, Anna Ochoa, i el portaveu de la Junta facultativa, Josep Tabernero.

Martínez ha considerat la denúncia de Galiñanes un "tema penós, perquè és inaudit i perquè no és cert", i ha dit que tots els pacients que van morir són casos no denunciables i entraven dins del que és previsible, i Igual ha dit que van tenir una mort sobtada i que era previsible que poguessin morir per la seva patologia --ictus o càncer--.

Per la seva banda, el subdirector del Servei Català de la Salut (CatSalut), Josep Maria Argimon, ha destacat aquest dimecres sobre la decisió de l'Audiència de Barcelona de practicar diligències per aclarir si la mort de 10 pacients de cardiologia estan relacionades amb les retallades: "Estem plenament tranquils".

Notícies relacionades

"Aquest mateix matí he parlat amb la direcció de l'hospital, que estava plenament tranquil·la. Ells van fer un informe precisament analitzant aquestes circumstàncies que denunciava aquest metge en el servei de cirurgia", ha dit en declaracions a TV-3.

Segons Argimon, el Servei de Cardiologia també està tranquil, malgrat que aquest fet "qüestiona d'alguna manera la seva feina", ha dit el subdirector.