EL PROBLEMA DEL CONSUM ALS JOVES

La ministra de Sanitat planteja multar els pares irresponsables amb l'alcohol

Montserrat es refereix a progenitors amb fills reincidents en el consum que no assisteixin a cursos de sensibilització

jcarbo29810579 dolors montserrat161103190421

jcarbo29810579 dolors montserrat161103190421

1
Es llegeix en minuts

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, considera que "potser s'ha de plantejar alguna sanció econòmica" per als pares que hagin rebut un avís per assistir a un curs de sensibilització després d'haver-se emborratxat el seu fill i no hi vulguin assistir.

En un entrevista que publica l''Abc', Montserrat ha explicat que aquestes multes serien per a pares amb fills reincidents en el consum d'alcohol que tinguin aquest comportament "irresponsable" de no voler assistir als cursos.

Notícies relacionades

Aquesta mesura ja es contemplava d'alguna manera en l'últim esborrany d'una norma integral per regular el consum d'alcohol, la venda i la publicitat durant l'etapa de la ministra Ana Mato, en què es parlava també de multes als menors que serien abonades pels pares en cas d'insolvència o amb treballs a la comunitat.

Segons la seva opinió, sense prohibicions i sancions és difícil que una norma es compleixi. "Hem de conscienciar la societat", assegura la ministra, que aposta perquè si algú veu un menor beure en una plaça truqui a la policia. "No es detindrà a ningú, però si dóna positiu es trucarà als pares o tutors per informar-los que el seu fill està bevent", explica Montserrat.