Segon cas d'Ebola a Sierra Leone

Fa només una setmana l'OMS declarava el final de l'epidèmia

1
Es llegeix en minuts

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha confirmat aquest dijous un segon cas d'Ebola a Sierra LeoneDivendres passat el Govern de Sierra Leone va confirmar la primera  mort per Ebola a les seves fronteres, només un dia després que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) fes oficial el final de l'epidèmia iniciada el desembre del 2013 a l'Àfrica Occidental.

Notícies relacionades

Els els últims mesos han mort prop de 4.000 persones a causa del virus hemorràgic a Sierra Leone. Els tres països afectats pel brot --Sierra Leone, Guinea i Libèria-- han registrat 11.315 morts i 28.637 infectats. Les 17.322 persones supervivents són vigilades excepcionalment per les organitzacions d'ajuda que segueixen al perímetre infecciós, vist l'elevat risc que es produeixin recaigudes. Els homes supervivents transmeten traces del virus de l'Ebola durant un mínim de nou mesos, i les dones el traslladen durant sis mesos a través de la lactància, en cas de tenir fills i donar-los el pit.   

Precisament aquest dimecres, a Davos, es va anunciar un acord que permetrà comptar a partir del maig amb una reserva de 300.000 vacunes en cas d'un nou brot d'Ebola.

Temes:

OMS Àfrica Ebola