Els infermers demanden els metges per qüestionar la seva 'prescripció' de medicaments

Declaren "formalment trencades" les relacions institucionals entre els consells dels dos col·lectius

Una metge i una infermera atenen un pacient a la Vall d’Hebron.

Una metge i una infermera atenen un pacient a la Vall d’Hebron. / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts

El Consell General d'Infermeria portarà als tribunals el Consell de Col·legis Mèdics per dir que la indicació de medicaments que no necessitin recepta per part dels infermers, el que es coneix com a 'prescripció infermera', posa en "perill" la salut i la vida dels pacients.

Així ho ha anunciat aquest dimecres el president del Consell infermer, Máximo González Jurado, en una roda de premsa en què ha assenyalat, a més, que a partir d'avui queden "formalment trencades" les relacions institucionals entre els dos consells.

Aquestes mesures han sigut adoptades després que la setmana passada l'assemblea general dels Col·legis Mèdics aprovés una declaració en què advertien del "greu risc" per a la salut que suposa l'esborrany del reial decret que regula que els infermers puguin indicar medicaments que no necessitin receptes o prescriure'n altres sota determinats supòsits.

Notícies relacionades

Els serveis jurídics del consell estan estudiant la interposició d'una demanda, que pot ser per la via penal o civil, i en cas que sigui una querella criminal s'interposaria contra el president del Consell de Col·legis Mèdics, Juan José Rodríguez Sendín. "Però s'exercitaran sense cap gènere de dubtes", ha dit.

De "hooligans", "talibans" i "covards" ha qualificat González Jurado les declaracions dels representants dels metges, que ha acusat de "faltar a la veritat" per dir que van conèixer l'esborrany pels mitjans de comunicació, especialment Rodríguez Sendín, ja que "el tema ha sigut consensuat al cent per cent" amb ell.